Nagyszerűen szerepelve négy érmet szereztek a magyarok a poreci U23-as cselgáncs Európa-bajnokság keddi zárónapján. Az ippon.org tanúsága szerint legjobban a +100 kilogrammban érdekelt Sipőcz Richárdnak sikerült a nap, a Széchenyi Egyetem dzsúdósa ugyanis bejutott a döntőbe, ott pedig a georgiai Gela Zaalishvilit a ráadásban ipponnal legyőzte.
A 100 kilós Végh Zsombor szintén fináléba verekedte magát, neki azonban nem sikerült nyernie, kikapott a dán Mathias Madsentől, így ezüstéremmel zárta a kontinensviadalt.
A 90 kilogramm mindkét magyarja, Gőz Zsombor és Tóth Apor is éremért dzsúdózhatott a késő délutáni programban, méghozzá egymással. Csatájukat Gőz nyerte meg, ezzel ő állhatott fel a dobogó alsó fokára, Tóth pedig ötödik lett.
A nap negyedik magyar érme a női +78 kilogrammban küzdő Szigetvári Mercédesz nevéhez fűződött, aki az elődöntőt elveszítette, de a harmadik helyért rendezett összecsapáson győzni tudott.
A férfi 81 kilóban Rajkai Róbert volt közel az éremszerzéshez, ám végül be kellett érnie az ötödik hellyel, miután a helyosztón kikapott ukrán riválisától.
A magyarok ezzel a négy éremmel zárták a korosztályos Eb-t.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!