A szerdai felkészülési mérkőzésen nagy, s mégis papírformának nevezhető verést mért Andorrára az Európa-bajnoki címvédő Portugália. A házigazdának még az is simán belefért, hogy legnagyobb neveit – köztük Cristiano Ronaldót is – csak a kispadra nevezze Fernando Santos szövetségi kapitány. A meccs kicsit sem indult jól Andorra számára, már a nyolcadik percben gólt kapott a vendégválogatott.

A folytatásban viszont hősiesen védekezett, Josep Gomez kapus pedig több nagy bravúrt is bemutatott, így a szünetig csupán egy újabb találatot tudott elérni Portugália. A fordulás után jött Ronaldo, és jött a hazai henger, az egykori Bayern-üdvöske, Renato Sanches az 56. percben 3–0-ra módosította az állást, betalált másodszor Paulinho, esett egy öngólt, hatodikként maga az ötszörös aranylabdás, hetedikként pedig az egyre gólerősebb játékot mutató Joao Félix köszönt be – kialakítva a 7–0-s végeredményt.

Cristiano Ronaldónak ez volt a 746. találata minden válogatott találkozót, élvonalbeli bajnoki mérkőzést, kupameccset és nemzetközi kupamérkőzést számításba véve, ezzel utolérte az örökranglista negyedik helyén Puskás Ferencet, és már csak a cseh Josef Bican (805), valamint két brazil világbajnok szupersztár, Pelé (767) és Romário (761) előzi meg.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!