Pánczél Gábor, a férfi válogatott szövetségi kapitánya szerint a prágai cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján is kiütközött a különbség a korosztályos és a felnőtt mezőny között.
A szakvezető a 81 kilogrammos nyolcaddöntőben alulmaradt Tóth Benedek szereplése kapcsán beszélt az elmúlt hetek tapasztalatairól az MTI-nek.
“Benedek egy hónapon belül a harmadik világversenyén vett részt, a budapesti Grand Slam és a prágai Eb között ott volt a poreci U23-as Eb-n is. Itt most lehetett látni, hogy erőben és kondícióban mennyivel előrébb tartanak a felnőttek, Benedeknek is sok minőségi mérkőzésre van még szüksége” – fejtette ki Pánczél Gábor. “A montenegrói ellen igazi ki-ki meccset vívott, a belga viszont nagyon erős, ellene már nagyobb volt a különbség” – elemezte a történteket, majd kitért a szintén helyezetlen Szabó Frigyes (73 kg) teljesítményére is.
“Frici az év elején versenyzett legutóbb, komoly csípősérülésen és nagy fogyáson van túl, csak egy tábort tudott végigcsinálni, és ezért nem szerepelhetett a budapesti Grand Slamen sem. Ezzel együtt talpon volt a német ellen, de a bírók be akarták szüntetni a meccsét, mert látták, hogy nem történik semmi, és valószínűleg úgyis intések fognak dönteni. Ezért intették meg harmadszor, de az indításai is pontatlanabbak voltak, mint az ellenfélé” – vélekedett a kapitány.
Ami az Eb utáni terveket illeti, Pánczél Gábor közölte, mivel a nemzetközi szövetség a januári, katari Mesterek Kupájáig leállította az olimpiai kvalifikációs versenysorozatot a koronavírus-járvány miatt, egyelőre csak edzőtáborokban reménykedhetnek.
“Decemberben szeretnénk még egy minőségi felkészülést Mongóliában, de ez még szervezés alatt van, remélhetőleg sikerül” – tette hozzá.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!