12. forduló
Cádiz–Barcelona 2–1 (1–0)
Cádiz, Ramón de Carranza Stadion, zárt kapuk mögött. V: Soto Grado

Cádiz: J. Ledesma – Iza, M. Mauro (Alcalá, 31.), Fali, Espino – Alberto Perea (Adekanye, 80.), J. Jönsson (Augusto Fernández, 80.), Álex Fernández, Jairo (Alejo, 80.) – Álvaro Giménez (Negredo, 62.), Bodiger. Vezetőedző: Álvaro Cervera
Barcelona: Ter Stegen – Dest (Trincao, 78.), Mingueza (Pedri, a szünetben), Lenglet, Alba – Busquets (Pjanic, 78.), F. de Jong – Griezmann, Messi, Coutinho (O. Dembéle, a szünetben) – Braithwaite. Vezetőedző: Ronald Koeman
Gólszerző: Álvaro (8.), Negredo (63.), ill. Alcalá (58. – öngól)

Az nso.hu tudósítása szerint olyannyira nem megy mostanában a Cádiznak a Barcelona ellen, hogy ezt megelőzően utoljára akkor verte meg, amikor a katalánokat Ronald Koeman még játékosként erősítette, a Cádiz kapuját pedig Szendrei József védte: 1991-ben.

Lionel Messit (mint mindig) külön kiemelték a mérkőzést felvezető lapok, az argentin ugyanis 2005-ben majdnem a Cádizhoz került kölcsönbe, amikor még nem volt EU-s útlevele – és a kiscsapat az egyetlen az ellenfelek közül, amelynek még nem rúgott gólt a Liga 1-ben!

Szerencsés góllal nyitott a házigazda, Álvaro Giménez találata előtt a fiatal Óscar Mingueza nem állt a helyzet magaslatán. Hátrahúzódott azonnal a kiscsapat, hogy felkészülten várja a huszáros katalán rohamokat, csakhogy ezek elmaradtak az első félidőben: Messi párszor kapura lőtt a 16-os elől vagy éppen szögletből, és Martin Braithwaite kihagyott egy ziccert.

Koeman a szünetben kettőt cserélt, beküldött a pályára kép szélsőt is, Ousmane Dembélét és Pedrit, de Pedro Alcalá öngóljával egyenlítette a Barcelona, és nem is sokáig örülhetett ennek, mert a csereként pályára lépő veterán, Álvaro Negredo egy remekbe szabott testcsel után góllal használta ki a vendégvédelem elképesztő nagy hibáját.

Izgalmas volt a hajrá, négyen is gólt szerezhettek volna, de Alberto Perea, Iván Alejo, illetve Miralem Pjanic és Antoine Griezmann is pontatlanul célzott az ötös sarkáról – az 1990–1991-es idény óta most először győzte le a Cádiz a Real Madridot és a Barcelonát is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!