A koronavírus-járvány szinte mindent átírt az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabda-csapat számára. Több ízben karanténba kellett vonulnia az együttesnek, így kényszerszünetre voltak ítélve Ziga Mravljak alakulata. Egy eredményes menetelést letudva dobogós helyen álltak a vasi piros-feketék, azonban az elmúlt hét több vereséget is tartogatott számukra.

Néhány napja Székesfehérváron az utolsó negyedben veszített el egy derbit a Körmend, amelyen Vojvoda Dávid kiválóan játszott. Az összképet talán a Szeged elleni hazai vereség rontja, ahol bár Darrin Govensre nagyon ügyeltek, de a meccs hőse kétségtelenül Dickey volt. A szegedi légiós 24 ponttal és 15 lepattanóval okozott megoldhatatlan problémát a Rába-parti együttesnek.

Szombat este viszont visszavághatnak Ferencz Csabáék, hiszen az első felvonálst a nyitófordulóból halasztották december közepére. Ezúttal a 14. fordulóban soros mérkőzést rendezik meg a Tisza-parti városban. Jól mutatja Sekulovic által írányított hazai együttes erejét, hogy csak egyetlen hely és egyetlen vereség választja el egymástól a két csapatot.

– Mindenképpen azért fogunk küzdeni, hogy megnyerjük a szombati mérkőzést. Már csak a hazai vereség miatt is. De ezt akarni az önmagában kevés lesz. A pályán kell jobban teljesítenünk annál, mint ahogy azt tettük ellenük hazai környezetben. Különösen a csapatjátékra gondolok. Tudjuk, hol vannak a sebezhető pontjaik, de ezt meg is kell mutatnunk a pályán – nyilatkozta a találkozót megelőzően a klub hibatalos honlapjának Ziga Mravljak vezetőedző.

Naturtex-SZTE-SZEDEÁK – Egis Körmend
2020. december 19. – 18:00
Szeged, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!