Az év legnagyobb meglepetése született január elsején az Alexandra Palace-ban. A 2021. évi PDC darts világbajnokság negyeddöntőire került sor pénteken, ahol 5 nyert szettig játszottak a felek és bizony nem is okoztak csalódást a versenyzők. Ennek eredményeként papírforma eredmények mellett igazi csillaghullásra is sor került.

Nyitásként a Ratajski-Bunting mérkőzés ágyazott meg a hangulatnak. Az esélyekkel dacolva leigázta a lengyel sportolót a világranglistán csak 26. helyen kiemelt Bunting, aki remekül játszott. Már három szettes is volt az előnye, mire riválisa magához tért. Ezután Ratajski mindent megpróbált, de hiába. Az angol ellenfele megérdemelten jutott a legjobb négy közé.

Úgy tűnt, hogy a holland van Duijvenbode is meglepheti a korábbi kétszeres világbajnok Gary Andersont. A skót versenyző azonban csak az első szett során bizonytalankodott, utána ritmust váltott. Ennek eredményeként zsinórban 5 szettet nyert és ezek során összesen négy leget engedélyezett riválisának. Félelmetesen dominált Anderson, aki minden téren felülmúlta ellenfelét.

Igazi csatát hozott a Price-Gurney párosítás, ahol megjósolhatatlan volt a végeredmény. Előbbi pontosabban célzott, utóbbi viszont 15 darab 180-at hozott össze. Price kétszer is meglépett két szettel, de ellenfele keményen állta a sarat. Így történhetett meg, hogy döntő szettig vitték a találkozót. Az idegek csatáját végül az esélyesebb, 3. helyen kiemelt Price nyerte.

Az este legnagyobb meglepetésért kétségtelenül Chisnall szállította, aki szabályosan letarolta a vb-címre leginkább esélyes Michael van Gerwent. A korábbi aranyérmes holland ezúttal árnyéka volt önmagának és alaposan meggyűlt a baja a kiszállókkal is. Chisnall ezzel szemben szárnyalt és tizennégy alkalommal dobott 180-at, ráadásul a 3 nyilas átlaga is kiváló volt.

Az 5-0-ás végeredmény hűen tükrözi, hogy mekkora különbség volt a két játékos között ezen az estén. Az öt szett során van Gerwen csak 7 leget tudott nyerni, így a játéknap legrövidebb negyeddöntőjét pont az esti főmérkőzés szereplői hozták össze. Szombaton már csak a szigetországi versenyzők fognak nyilat, hiszen az elődöntőben Bunting-Price és Chisnall-Anderson párosításra kerül sor.

PDC Darts világbajnokság

Negyeddöntő
Ratajski (Pol) – Bunting (Eng) 3-5
Anderson (Sco) – van Duijvenbode (Ned) 5-1
Price (Wal) – Gurney (Nir) 5-4
van Gerwen (Ned) – Chisnall (Eng) 0-5

Elődöntők párosítása
Bunging (Eng) – Price (Wal)
Chisnall (Eng) – Anderson (Sco)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!