Tudatos építkezéssel alig több, mint tíz esztendő alatt jutott a csúcsra a Haladás VSE futsal csapata. Egy baráti társaság, amely kinőtte magát, majd szépen egyre feljebb lépkedve az ország legjobb együttesei közt találta magát. 2021 pedig ismét történelmi sikert aratna a klub, hiszen első bajnoki aranyérmére pályázik a szombathelyi együttes.

Két éve, 2018-ban szerezte meg első Magyar Kupa-győzelmét, majd idén duplázni tudott Juan Ramon Calvo Rodriguez együttese. A címvédő szeretné folytatni a hagyományokat és megőrizné 2021-ben az MK-elsőségét is. Ehhez a legjobb úton jár a Haladás, hiszen veretlenül menetel az 2020/2021-es kiírásban, raádásul otthonában győzte le bajnoki mérkőzésen a BL-tapasztalatokkal rendelkező Berettyóújfalu csapatát.

Jelenleg a tabellán a második helyen állnak a szombathelyiek, igaz kevesebb mérkőzést játszott, mint a MVFC. A 12 bajnoki találkozón egyetlen döntetlen mellett minden összecsapásukat megnyerték. Joggal bizakodnak a szurkolók a sikeres szezonban, melynek végén bajnoki címet ünnepelhetnek a vasi futsalosok. Addig persze még hosszú út vár a Halira.

Pálmay tamás szakosztályvezető a klub hivatalos honlapjának azt nyilatkozta, hogy nemcsak eredményes, de látványos, szórakoztató futsalt játszik a csapat. További nagy öröm, hogy rengeteg saját nevelésű játékos léphet pályára, akik az élvonalbeli bajnokság mellett a másodosztályú pontvadászatban is lehetőséget kapnak. A képzés sikerei is ezt mutatja, elég csak a tabellákat nézni.

Az élvonalban a szombathelyiek veretlenül szerepelnek és a másodosztályban sincs szégyenkezni valója az utánpótlás korosztályra épülő fakó csapatnak. A Haladás VSE II. ugyanis 9 győzelemmel és 2 vereséggel vezetik a nyugati csoportot. Akárcsak az U20-as együttes, amely szintén az élen áll a korosztályos bajnokságban. A hosszútávú jövő tehát biztosítva van, már csak az a kérdés, hogy mit tartogat a Hali számára a 2021-es tavaszi pontvadászat, amely január közepén kezdődik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!