Nincs megállás a futsal életben, hiszen már 2021 első hetében folytatódott az élvonalbeli bajnokság. Január végén pedig már a válogatott is elkezdte a közös munkát. Szükség is lesz a játékosok jó formájára, hiszen néhány nap múlva sorsdöntő mérkőzést játszik Turzó József szövetségi kapitány által irányított együttesre.

Kétségtelen, hogy a 2022-es Európa-bajnokság selejtezőjre kicsit sem nevezhető könnyűnek. A világ élmezőnyéhez tartozó – több honosított labdarúgóval rendelkező – kazahok mellett Fehéroroszországgal és Izraellel kell felvenni a versenyt. Az első két hely megszerzése viszont nem ígérkezik könnyűnek, főleg a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt sem.

Az első mérkőzést még decemberben játszották a magyarok – akkor egy rutintalan, betegségek miatt megtizedelt csapat látogatott Kazahsztánba. Ezt a mérkőzést az esélyeknek megfelelően hozta a hazai együttes 5-0-ra. Hogy a továbbjutási remények életben maradjanak, február 3-án, Budapesten le kell győzni a fehéroroszok nemzeti csapatát.

Turzó József ezúttal 17 játékosnak postázott meghívót, az elvégzett tesztek után bebizonyosodott, hogy mindenki egészséges és hadra fogható. A keretben pedig öt Haladás játékos is helyet kapott. A kapus Alasztics Marcell mellett Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd és Vas Ádám jó teljesítményére is szükség lesz Fehéroroszország ellen.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás)
Krajcsi Bence (DEAC)
Mezei Dávid (MVFC Berettyóújfalu)

Mezőnyjátékosok:

Komáromi Péter (Veszprém)
Horváth Szabolcs (FTC)
Szabó Péter (MVFC Berettyóújfalu)
Dávid Richárd (Haladás)
Hajmási Milán (Haladás)
Tatai József (Veszprém)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Szentes-Bíró Tamás (DEAC)
Pál Patrik (Veszprém)
Horváth Norbert (MVFC Berettyóújfalu)
Vas Ádám (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Rutai Balázs (Veszprém)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!