A haladas.hu cikke szerint a középpályás Gődér Brigitta és Herczeg Andrea után kapussal bővült az NB I. 6. helyén álló Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapatának román válogatott kontingense. Boanda a román bajnok kolozsvári Olimpiától igazolt Szombathelyre, ahol második számú kapusként kapott lehetőséget. Boanda a kolozsváriak saját nevelésű játékosa, korábban más klubban nem védett. A nemzeti csapatban elsősorban harmadik számú kapusként kap szerepet, korábban a Balaton Kupán már védett a magyar a válogatott ellen is.

– A menedzserem szólt, hogy a Haladás-Viktória kapust keres, így kerültem képbe. Azt tudtam, hogy a magyar bajnokság kiegyensúlyozottabb és sokkal erősebb a románnál, de azért előzőleg válogatottbeli csapattársamnál, Herczeg Andinál érdeklődtem magáról a klubról, a körülményekről. Mivel csupa jókat mesélt, nem is sokat gondolkodtam, hogy aláírjak-e. És persze az is sokat nyomott a latba, hogy Andit régóta ismerem, tehát nem idegenek közé érkeztem. Tisztában vagyok vele, hogy a válogatott Bíró Barbara a csapat elsőszámú kapusa, de azért jöttem, hogy fejlődjek és bebizonyítsam, itt a helyem. Persze a csapat sikere az első, minél előbbre szeretnénk végezni a tabellán. Noha még csak pár napja érkeztem, azt tapasztaltam, hogy ragyogóak a körülmények, a lányok is keményen dolgoznak az edzéseken, szóval jó helyre kerültem – mondta Boanda.

Kiss Tamás, a Haladás-Viktória klubmenedzsere hozzátette, hogy ősszel a sérülések és a koronavírus miatt sorra dőltek ki a kapusok, ezért úgy gondolták, mindenképpen szükség van még egy rutinos és jó kapusra.

– Boanda szabadon igazolható játékosként érkezett hozzánk és noha továbbra is Bíró Barbara az elsőszámú választás ezen a poszton, megnyugtató, hogy most már két remek képességű játékosunk is van. Jövő hétfőn lejár az átigazolási szezon, jelen állás szerint végleges a keretünk – persze még bármi előfordulhat. A női akadémia létrejötte, az ottani szakmai munka és a feltételrendszer viszont máris érezteti pozitív hatását, Veszprémből az U17-es válogatott Pálmai Eszter érkezett az akadémiára, aki ha jól dolgozik, idővel a felnőttek között is lehetőséget kaphat. Böcskei Nikoletta viszont távozott tőlünk, több súlyos sérülés után úgy döntött, befejezi a labdarúgást és masszőrként dolgozik tovább – fogalmazott a haladas.hu-nak a klubmenedzser.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!