Vékony és megfiatalított kerettel vágott neki a kecskeméti túrának az Egis Körmend együttese. Basic, Durázi és Djogo sem állt Kocsis Tamás vezetőedző rendelkezésére. A vasi piros-fekete alakulat a playout 6. fordulójában szerette volna megtörni rossz idegenbeli szériáját. Ezzel szemben a KTE az alsóházi rájátszásban hazai pályán még veretlen, így nagy csatára volt kilátás.

A feldobás után a vendégek akarata érvényesült: rendkívül lelkesen játszottak a körmendi fiatalok. Konate és Doktor pontjaira építve alig 3 perc alatt 3:10 állt az eredményjelzőn. Ekkor még reménykedtek a vasi szimpatizánsok, azonban elég volt két elrontott akció és máris utolérte ellenfelét a Kecskemét. Bogues zsinórban szórt hat pontjával pedig fordítani tudott a házigazda.

Jól tartotta kézben a mérkőzést a KTE, ugyanakkor a második negyedben már visszaesett a színvonal. Sok könnyű dobást rontottak a csapatok, rengeteg eladott labda színesítette a találkozót. A Rába-parti együttes pedig távolról rendkívül pontatlanul céloztak. Ennek is köszönhetően állandósult a 10 pont körüli különbség. A folytatásban főként támadásban javult fel a Körmend.

Morgan és Ferencz tripláival szép lassan elkezdte ledolgozni a hátrányt. A védekezés puhasága miatt azonban a fordítás nem sikerült, ellenben nyílt sisakos küzdelmet hozott a hajrá. A fontosabb pillanatokban a KTE játékosai maradtak higgadtabbak, így nagyon értékes győzelmet arattak hazai környezetben. Az Egis Körmend pedig ezúttal idegenben kényszerült fejét hajtani.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend 79-73 (24-16, 16-14, 23-26, 16-17)

Körmend: Morgan 17/9, Doktor P. 7/3, Takács K. 2, Konate 21, Tolbert 10.
Csere: Schmera 2, Kiss 5/3, Ferencz 9/3, Herczeg -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!