Nem ígérkezett könnyűen a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasainak ez a hét sem, hiszen hétközi fordulót rendeztek az egyetemi bajnokságban és amatőr élvonalbeli mérkőzés is vár még a vasi alakulatra. Kollerics Barnabás együttesére szerdán az a PTE-PEAC együttese várt, amely ugyanolyan mutatóval rendelkezett az összecsapás előtt, mint a SzoESE…

Hogy mennyire kiélezett rangadó volt, jól mutatta, hogy a feldobás után egymásnak estek a csapatok. A kosarakat felváltva szerezték a felek, így hol az egyik, hol a másik alakulat volt lépéselőnyben. Elég volt két pontatlan támadás hazai oldalon, amit a pécsiek azonnal büntettek és öt pontra duzzadt a vendégek fórja. Ezt egészen a második negyed elejéig meg is tudták őrizni.

Ekkor viszont jött a SzoESE, szigorította védekezését és támadásban is elkapta a fonalat. Balogh és Preisinger pontjaival 11-0-ás rohamot vezetett a szombathelyi alakulat. Ebben a periódusban minden összejött a vasi lányoknak, amit elterveztek és az eredmény sem maradt el. Koltay duplája zárta a félidőt, amikor az eremdényjelző 30-22-őt mutatott.

Térfélcserét követően már lazábban védekeztek a csapatok. Könnyű kosarakat szerezve gyűjtögették a pontokat a lányok, persze a SzoESE játékosai igyekezték megőrizni nehezen összeszedett előnyüket is. Ekkor már Plózer volt a pontgyáros, neki köszönhetően nőtt is a különbség a csapatok között. A szombathelyi centere pedig korlátlan úr volt a palánk alatt.

Jól mutatja, hogy milyen jó formában volt Plózer, hogy a 20 pontja mellett 18 lepattanót szedett le és kiosztott egy blokkot is. Az utolsó negyedben aztán egy nagy rohamot indított a PTE-PEAC is, de hiába. Ezen az estén hatalmas csapatmunkával és szívvel nemcsak a vezetést sikerült megszereznie a SzoESE együttesének, hanem a győzelmet is.

SzoESE – PTE-PEAC 59-53 (11-14, 19-8, 18-14, 11-17)

SzoESE: Koltay 2, Preisinger 10, Püspöki 6, Balogh 11, Plózer 20.
Csere: Jakubovics 7, Mezősi 3/3.
Vezetőedző: Kollerics Barnabás

PTE-PEAC legeredményesebb dobója: Bátai 11.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!