A SMAFC felett aratott kiütéses siker után újabb nagy arányú győzelmet ért el a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasai. Ezúttal a fővárosi Ludovika Arénában kellett helyt állnia a vasi alakulatnak, amely a sérülések és betegségek miatt ismét csak hat mezőnyjátékossal tudott kiállni. Ennek ellenére nem vallottak szégyent a vendégek, akik már kezdésként begyújtották a rakétákat.

Az első percekben még csak ismerkedtek a csapatok egymással, majd Mezősi Annak kosaraival nemcsak fordítani tudott a SzoESE, de gyorsan meg is léptek. A 4. percben a 7-4-es állás után már csak 2 pontot engedélyeztek a vendégek, miközben 17 egységgel terhelték meg a hazai gyűrűt. Ez leginkább a kemény védekezésüknek volt köszönhető, de támadásban is a vasi lányok akarata érvényesült.

A folytatásban már elkapta a fonalat a házigazda is, de a SzoESE ügyelt arra, hogy biztos előnyük megmaradjon. A szünet előtt Plózer Petra is megrázta magát és a vendégek centerének hatékony játékával 18 pontosra nőtt a különbség. A harmadik negyedben mindkét csapat feladta szigorú védekezését és inkább támadásban próbáltak jeleskedni, de ebből is a vendégek jöttek ki jobban.

Az utolsó negyedre aztán teljesen elkészült erejével a Ludovika-Csata, amely csak hat pontot tudott összeszorgoskodni ebben a játékrészben. A SzoESE ezzel szemben szárnyalt és minden játékos hozzátette magáét a lehengerlő sikerhez. A győzelemnek köszönhetően már csak egy sikerre van a vasi alakulat a dobogós helyezéstől.

Ludovika-Csata – SzoESE 43-83 (9-21, 11-17, 17-18, 6-27)

SzoESE: Preisinger B. 5, Mezősi A. 17/3, Püspöki L. 19/3, Balogh V. 16, Plózer P. 24.
Csere: Sándor A. 2.
Vezetőedző: Kollerics Barnabás

A Ludovika-Csata legeredményesebb játékosai: Polgári 20/9, Süle 16.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!