Fordulatos meccsen szrzett pontot a Simple Liga női labdarúgó NB I. 14. fordulójában a Haladás-Viktória FC a St. Mihály ellen.

Haladás-Viktória FC–Kész-St. Mihály 2-2 (0-1)
Szombathely, Király Sportlétesítmény – női NB I-es labdarúgó-mérkőzés
Haladás-Viktória: Bíró – Kovács V., Fördős, Horti, Hajba (Németh M., 72.) – Balogh, Csizmadia, Németh Zs. (Varga, 60.) – Németh A. (Urbán, 72.), Szil, Herczeg. Edző: Székely Tibor.
St. Mihály: Csontos – Kerekes (Kiss-Lantos, 41.), Papp, Savanya, Koprena – Boros, Sajti, Sweatman – Micic, Pilán, Török (Juhász, 58.). Edző: Jenei Péter.
A szombathelyi klub közösségi oldalának beszámolója szerint nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a Haladás-Viktória, Herczeg 15 méterről átemelte a labdát a kifutó kapus felett, de lövése a felső lécet találta el. A szegediek viszont nem hibáztak: egy távoli lövést Bíró még védeni tudott, a kipattanót azonban Török közelről a kapuba helyezte (0-1).
A két azonos képességű csapat változatos, jó iramú mérkőzést vívott. A vasiak könnyen egyenlíthettek volna, de Szil ziccerből leadott lövését bravúrral védte Csontos.
tudósításából az is kiderül, hogy szünet után, a 48. percben a tizenhatos jobb csücskétől Herczeg szabadrúgásból óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-1).
Nem sokáig örülhettek a hazaiak. Pár perc múlva ismét a vendégeknél volt az előny: a volt szombathelyi Kiss-Lantos száguldott el a jobb oldalon, beadását Boros értékesítette (1-2).
A vasiak nem adták fel, nagy rohamokat vezettek, Balogh távoli lövése például a kapufán csattant. A hazaiak a hajrában ívelték előre a labdákat és erőfeszítéseiket siker is koronázta. A 90. percben a tizenhatoson belül ide-oda pattogó labdát Urbán közelről, szemfüles módon a hálóba továbbította (2-2).
Változatos, jó iramú mérkőzést vívott a két együttes. A szombathelyiek küzdőszellemét, akaraterejét maximális dicséret illeti, a Haladás-Viktória egy pillanatra sem adta fel a meccset, kétszer is hátrányból állt talpra. Gólszerzők: Herczeg (48.), Urbán (90.), illetve Török (10.), Boros (53.).

A rendkívül kellemetlen, hideg, szeles időben lejátszott 90 perc után a Haladás-Viktória mestere, Székely Tibor értékelte – kameránk előtt – a döntetlent.

A Haladás-Viktória FC legközelebb március 28-án 16 órakor lép pályára, az újabb hazai mecsen a sereghajtó Kelen SC lesz az ellenfél. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!