Talán még sosem volt ennyire jó szombathelyi görkorcsolyázónak lenni, mint az utóbbi néhány hónapban. Legalábbis hatalmasat lépett előre a létesítmények szempontjából, hiszen egy vadonatúj, kiváló minőségű pályával gazdagodott a vasi megyeszékhely. Ennek avatásáról és átadásáról a Hungarysport is kiemelten foglalkozott, illetve élőben jelentkezett be a jeles eseményről.

Hiába azonban a kiváló eredmények, a remek létesítmény, ezúttal a világot – így a sportéletet is megnehezítő – vírus tette bizonytalanná a jövőt. Ez pedig sok versenyzőnek nehezíti meg a dolgát, hiszen a versenynaptár szinte naponta változik, ahogy a járvány görbéje is. Ennek ellenére optimisták a jövőt illetően a Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team növendékei.

A “jeges” szezon hajrájának árnyékában javában zajlanak az edzések a Sportligetben található pályán, ahol a 2021-es versenyszezonra készülnek a fiatalok Tóth Attila vezetőedző irányításával. A zord időjárás dacára családias hangulatban alapoznak a sportolók, akik között minden korosztály képviseli magát. Akadnak olyan versenyzők, akik már hosszú évek óta meghatározó szerepet töltenek be a honi palettán.

Ott volt a pályán a néhány hete Németországban kiváló eredményt szállító Mercs Abigél is. A Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team kötelékébe tartozó versenyzők hetente öt, míg a legkisebbek három edzéssel készülnek, de akadnak olyan élsportolók is, akik további két konditermes tréninggel színesítik a programot.

Mercs Abigéllel és Tóth Attilával készült interjúnkat hamarosan láthatják olvasóink a Hungarysport hasábjain!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!