Talán nem túlzás azt állítani, hogy Thomas Delaney pályafutása egyik legnagyobb gólját szerezte a napokban. A teljességhez tartozik, hogy csak edzés közben lőtte, de ez aligha von le értékéből. Azért sem, mert skorpiórúgást nem gyakran szoktak bemutatni sem éles helyzetekben, sem gyakorlás közben. A labdarúgó viszont tökéletes kivitelezés mellett az eredményességben sem vallott szégyent.

A dán válogatott egyik alapembere és a Dortmund középpályása egy edzésen készült felvétel alapján hagyta az utókor számára kísérletét. Látható, hogy az akciót elsőre elrontja, de a kipattanót azonnal a háta mögül, sarokkal küldte olyan pályára, hogy klubtársa mozdulni sem bírt a gólvonalon. Éles helyzetben nem sokan próbálkoztak ezzel a mozdulatsorral.

Még a Mönchengladbach futballistája Valentino Lazaro szerzett hasonló forgatókönyv után gólt, amelyet Puskás-díjra is esélyesnek kiáltottak ki. A 24 éves osztrák játékos a Leverkusen elleni bajnokin az utolsó pillanatban szerezett találata ellenére kikapott csapata 4-3-ra, de ez a látvány értékéből aligha von le.

A szenzációs mozdulatsort egyébként a feljegyzések egyértelműen René Higuitának, a kolumbiai válogatott kapusának tulajdonítják. Ő volt az első, aki tétmérkőzésen bizonyítottan élt ezzel a rúgás formával. Érdekesség, hogy a skorpiórúgást az angolok elleni barátságos mérkőzésen mutatta be a kapus, akinek produkcióját a 100 leghíresebb futballmozdulata közé sorolnak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!