Nehéz ellenfél várt a Szombathelyi Haladásra a Merkantil Bank Liga 34. fordulóban. A Csákvár ugyanis az őszi szezon során 3-1-re múlta felül Mátyus János legénységét, ráadásul most, hogy a kiesés elől menekül, nagy elánnal esik minden ellenfelének. Így sikerült a Kazincbarcika és a DEAC skalpját is begyűjteni az elmúlt hetekben, joggal tartottak tehát a szurkolók a találkozótól.

Az első percek ismerkedés jegyében telt, próbálták a játéksok felmérni a rivális játékrendszerét és megtalálni rajta a gyenge pontot. Úgy tűnt, hogy ez a vasi együttesnek sikerült jobban, hiszen Tóth Milán lökete adta meg az alaphangot. Ezután viszont a Csákvár bátorodott fel és először a felsőlécet találta telibe Mim Gergely, de ekkor még megúszta a házigazda kapott gól nélkül.

Aztán megszületett az első találat is, amelyért a vendégek dolgoztak meg. Egy hazai kirúgás után Mim iramodott meg a jobb szélen, szépen befűzte Németh Milánt, majd a kimozduló Verpecz mellett, felett a hálóba emelt. Igazán szépségdíjas támadás volt. A térfélcserét követően cserékkel nyúlt a csapatba Mátyus János, ezzel is jelezve, hogy elégedetlen volt a látottakkal.

Helyzetekig viszont csak elvétve jutottak a felek. Kiss Bence beadását ejtette ki a vendég kapus, de gyorsan javította hibáját, így sem Doktorics, sem Németh Milán nem tudott lecsapni a labdára. A találkozó ezután ismét leült és a kapuk elvétve forogtak veszélyben. Egy csákvári ziccert Kocsis rontott, a hazai oldalon pedig csak a hajrában aktivizálta magát a támadósor.

Rácz szabadrúgásból próbált veszélyeztetni, majd kapuja elé szegezte a Haladás a vendégeket. Hiába próbálta feltörni a csákvári reteszt, ezúttal sem sikerült pontot, pontokat szereznie a szombathelyi együttesnek aktuális riválisa ellen. Ezzel a vendégek nagyot léptek a bentmaradás felé, a vasi alakulat pedig maradt a tabellán a nyolcadik helyen.

Szombathelyi Haladás – Aqvital-Publo Csákvári TK 0-1 (0-1)

Haladás: Verpecz – Schimmer Sz. (Debreceni Z. 46′), Mocsi A., Németh Milán – Kállai K. (Horváth R. 75′), Holdampf G., Csilus T., Kiss B., Németh Márió (Dragóner F. 46′)- Doktorics Á. (Rácz F. 67′), Tóth M. (Jancsó A. 75′)
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Mim G. 37′

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!