Az MLSZ szerda reggel számolt be az újabb jegyvásárlási lehetőségről, részletesen ismertetve a lépéseket. A bejelentés szerint délután 14 órától lehetett hozzájutni a belépőkhöz, ám aki résen volt, ennél korábban is elindíthatta a folyamatot: az UEFA értékesítési oldalán már néhány perccel 14 óra előtt ki lehetett választani a kívánt jegyeket, s bár ezt követően bizonyos ideig várakoztatott a rendszer, a hozzáférés engedélyezése után végig lehetett menni a vásárlási folyamaton.

Olvasóink több mint 200 hozzászólást írtak – ez a szám folyamatosan növekszik – ahhoz a bejegyzéshez, amelyben arról érdeklődtünk, hogy mik a tapasztalataik a vásárlással kapcsolatban. Sokan örömüket fejezték ki, hogy sikerült jegyet, jegyeket szerezni a magyar válogatott mérkőzéseire, de emellett bőven voltak olyanok, akik nem jártak sikerrel. A leggyakoribb panaszok között volt a rendszer lassú betöltése, a hibaüzenetekkel egybekötött összeomlás és a hosszas, hiábavaló várakozás – egyik olvasónk kreatívan megjegyezte, hogy „a vakcina időpontfoglalás profibban volt megcsinálva”.

A jegy nélkül maradtak közül néhányan eladó belépők iránt érdeklődtek a bejegyzés alatt – ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy az UEFA szabályzata szerint a jegyek átruházása vagy harmadik személynek történő eladása nem engedélyezett.

A Nemzeti Sport megkereste a Magyar Labdarúgó-szövetséget a szerdán áruba bocsátott jegyek mennyiségéről érdeklődve, és azt a választ kaptuk, hogy mivel a jegyértékesítés az UEFA égisze alatt zajlott, erről nincs információjuk. Értesüléseink szerint 8-10 000 belépő várt gazdára szerdán, a jegyértékesítés utolsó fázisában, és az olvasói visszajelzések alapján minden bizonnyal mind el is fogyott. Nem sokkal később az UEFA oldalán is megjelent egy tájékoztatás, miszerint a nagy érdeklődésre való tekintettel a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseire a jegyek már elfogytak, így a lemaradóknak sajnos nem lesz újabb lehetőségük.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!