A magyar röplabda válogatott felkészüléséhez, valamint mérkőzéseihez igazodott a szövetség, így május elejére valamennyi bajnokság befejeződik. A Haladás VSE együttese számára is véget ért a pontvadászat és megkezdheti rövid pihenőjét, majd egy kemény alapozással hangolhat a 2021/2021-es szezon kezdetére.

Az U19-es csapat a másodosztályban veretlenül – szinte szettveszteség nélkül – lett aranyérmes. Ráadásul a korosztályos csapat adta a felnőtt gárda gerincét is. Az erőviszonyokra alapozva a Dr. Mucsi Péter és Petre Antonio által trenírozott együttes célkitűzése az volt a bajnokság kezdetén, hogy a felső-házi rájátszásba jussanak.

A betegségek és a sérülések menet közben alakították a csapat összetételét, de a B-csoportból sikerült biztosítani helyüket a feljutásért csatázó gárdák között. A Haladás VSE mellett a Palota és a VESC is pályázott a nyugati csoport első helyére, amely a keleti régió bajnokával vívhatott páros meccset a feljutásért. A rájátszás kezdetén aligha gondolta volna bárki, hogy ennyire szoros lesz a versenyfutás.

Az említett három csapat ugyanis hozta valamennyi hazai mérkőzését, majd idegenben ugyanolyan arányban veszíttek is ezek az együttesek. Ekkor már biztos volt, hogy a nyert szetteknek is fontos szerepe lesz. A Veszprém – a koronavírus-járvány miatt – két elhalasztott meccsel zárta a felső-házi pontvadászatot, így rajtuk múlott minden.

A Palota felett aratott siker után a Haladás már a szetteken belüli pontarányokban bízhattak, hiszen a VESC minden téren ugyanolyan eredményeket ért el, mint a zöld-fehérek. Végül a SzoESE felett aratott hazai győzelem mértéke döntött a nyugati csoport első helyéről. Mucsi Péter együttese így rosszabb pontrációjával maradt le a feljutásért zajló párosmérkőzésről.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!