A német labdarúgó válogatottal némiképp meglepetésre már a nyolcaddöntőben búcsúzott Toni Kroos-szal a fedélzetén. A Real Madrid 32 éves középpályása pedig bejelentette, hogy 106 alkalom után többet nem ölti magára a címeres mezt. A labdarúgó ugyanis szeretne klubcsapata mellett a családjára is nagyobb figyelmet szentelni, így döntése azonnali, ezért a 2022-es katari világbajnokságon sem láthatják őt a szurkolók.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Toni Kroos (@toni.kr8s) által megosztott bejegyzés

“106 alkalommal szerepeltem a német labdarúgó-válogatottban. Nem lépek pályára többször alkalom. Nagyon szerettem volna, és újra mindent megtenni, hogy ez a szám 109 válogatott fellépés legyen, és hogy megnyerjük az Európa-bajnokságot, amely elégedetté tette volna válogatottbéli pályafutásomat.
Sokáig gondolkodtam azon hogy befejjezem-e az Eb után. Már régóta világos volt számomra, hogy nem szeretnék szerepelni a 2022-es katari világbajnokságon. Főleg azért, mert teljes körűen a Real Madridra szeretnék fókuszálni a következő néhány évben. Szeretnék inkább feleségem és három gyermekem mellett lenni, mint férj és apa. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy ilyen hosszú ideig viselhettem ezt a mezt. Büszkén és szenvedélyesen tettem. Köszönet minden rajongónak és támogatónak, akik tapssal és éljenzéssel vittek és támogattak. És köszönet minden kritikusnak az extra motivációért. A legvégén elsősorban Jogi Löwnek szeretnék köszönetet mondani. Világklasszissá és világbajnokká tett. Bízott bennem. Sokáig írtunk egy sikertörténetet. Megtiszteltetés volt számomra, jól sikerült – és sok sikert és sikert Hansi Flicknek.” – írta a német játékos közösségi oldalán.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!