Séllei Árpád ügyvezető igazgató, Németh Szabolcs vezetőedző, a játékosok közül pedig Németh Milán csapatkapitány és Délczeg Gergely köszöntötte a megjelent szurkolókat. A Haladás Sportkomplexum médiatermében lebonyolított kötetlen beszélgetésen elsőként a játékosoktól kérdezhettek a drukkerek.

Megtudtuk, hogy Németh Milán személyében új csapatkapitányt választottak a játékosok,  a bejelentéskor nagy taps köszöntötte a harcos szellemű védőt, aki, – mint elmondta, – az 1-3. hely valamelyikére várja a csapatot. A támadó posztra érkezett Délczeg Gergely pedig azt fogalmazta meg, hogy minél több esetben szeretné megzörgetni az ellenfelek kapuinak hálóit és szeretné, ha elkerülnék a csapat tagjait a sérülések.

Ezt követően a klub ügyvezetőjét és mesterét faggatták a zöld-fehér érzelmű szimpatizánsok. Elsőként a jegy- és bérletárakról zajlott polémia. A szurkolók megfogalmazták, hogy egy fokozatos emelést képzeltek el, szerintük ez a ,B’ közepet érintő 100%-os drágulás túlzott.

A helyszínen megtudtu, hogy a jegyértékésítés rendszerét a szövetség magánál tartotta, most a kluboknak ez 600 ezer forintos pluszköltséget jelent havonta és közben egyéb költségek felmerültek. Pozitívum, hogy több iskola és utánpótlásklub is kijöhet majd a meccsekre Séllei Árpád kiemelte, hogy amennyibe kerül egy jegy, annyit meg is ér.

A témával kapcsolatos, hogy a bérleteket a tavalyi áron kapják meg a bérletesek. Ismét van családi szektor, és a B-középbe érkezők is vásárolhatnak majd nyugdíjas és diákjegyet is. Az ügyvezető elmondta, eddig annyi bérlet fogyott körülbelül, mint egy éve ilyenkor. Fontos tudni, hogy az emelés miatt kompenzáció lesz, jelen állás szerint az első hazai – a Győr elleni – meccsen az első 1000 szurkoló 1-1 sört vagy üdítőt kap grátisz. Ez vonatkozik a bérletesekre és a jegyvásárókra egyaránt.

A szurkolók kérdeztek még a bajnoki szereplés céljairól, az érkező támogatóról, a szakmai stáb tagjairól, a marketingvezető munkájáról és persze az erősítésekről, az új igazolásokról és a távozó játékosokról is. Ekkor hangzott el, hogy Guzmics Richárd ugyan a csapattal edz már, ám esetében az orvosi vizsgálatok eredményei mondják ki a végső szót, lesz-e újra Hali-játékos vagy nem.

A Haladás és a városvezetés kapcsolatára vonatkozó kérdésünkre Séllei Árpád így felelt: a Hali a város elsőszámú csapata, szerintem a város a klub mellé áll, szóbeli ígéret van erre. Úgy gondolom, ha a város tud segíteni, akkor segítsen. Sok helyi fiatal sportol és mivel Szombathelyi Haladás néven szerepel, az együttes ezért is fontos lenne, hogy támogassák a csapatot.

A Hali az első bajnoki mecsét hétfő este Pécsett, az M4 Sport kamerái előtt játssza. Hajrá, Hali!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!