Augusztus 4-én 36-28-ra győztek Vácott a hazaiak, a felkészülési meccs ,,visszavágóján” már nem volt akkora a különbség az előző idényt negyedik helyen záró Váci NKSE és az NB I-es tagságát az utolsó fordulóban megőrző SZKKA között.

A szombathelyi klub hivatalos honlapjának tudósítása szerint az egyetemi csarnokban rendezett felkészülési mérkőzésen bátran kezdte a találkozót az SZKKA, Forgács két góljával és Tomasevics védésével indult a meccs, 2-0. Aztán a vendégek hálóőre is bemutatott két védést, gyorsan fordított a Vác. A hazaiak befejezéseibe ugyan csúszott hiba, de kemény védekezéssel közel tartották a vendégeket, a félidő felénél 6-7 volt az állás. A kimaradt hazai lövések után kezdett meglépni a Vác, 6-10-nél időt kért Marosán György vezetőedző. Sikerült felráznia a csapatot, gyorsan felzárkóztak kettőre Pődörék, 10-12-nél már a vendégek mestere kérte ki első idejét. A játékrész hajrájában rengeteg labdát eladtak a szombathelyiek, így a szünetben 13-18 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészt nem, kezdték jól Szendreiék, védekezésben és támadásban sem tudtak felpörögni, így 5 perc alatt megduplázta előnyét a Vác, 13-23-nál újra időt kért Marosán György. A mérkőzés folyamán többször is naggyá tették a hazaiak az ellenfél kapusát, sajnos nem tudtak közelebb zárkózni. A vendégek könnyű gólokkal tartották a kiharcolt előnyüket, a győzelmük nem forgott veszélyben. A találkozó első perceit leszámítva nem volt elég éles az SZKKA. Balog védései is kellettek, hogy a végére kozmetikázzák az eredményt, végül hat góllal, 25-31-re győzött a Vác. A meccs krónikájához tartozik, hogy a hiányzó Csire és Borba mellett két légiós, Stosics és Beganovic is csak néhány percet tudott játszani sérülés miatt.

Szombathelyi KKA – Váci NKSE 25-31 (13-18)

SZKKA: Tomasevics – Forgács 4, Horváth P. 6, Szendrei 7, Pődör R. 2, Virág 1, Kadlicsek 2 Csere: Balog (K), Stosics 1, Prkacin 1, Beganovic, Szmolek 1, Biró, Christe (K).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!