A magyar labdarúgó-válogatott vb-selejtezői miatti bajnoki szünetet használta ki az NB II-es csapat arra, hogy jó kondiban tartsa játékosait. Az ellenfél az osztrák második osztály alsó házában szerénykedő St. Pölten együttese volt.

A Merkantil Bank Liga 3. helyén álló szombathelyieknél nem lépett pályára az U21-es válogatottnál készülő Mocsi Attila és Tóth-Gábor Kristóf, valamint hiányzott az U19-es válogatottnál játszó Horváth Rajmund is. A haladas.hu tudósítása szerint a vasiaknál ezúttal elsősorban azok játszottak, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak, ezúttal többek között Kiss Bence, Németh Milán, Kállai Kevin, Rózsa Dániel és Csilus Tamás is pihenőt kapott. Így aztán kezdőként lépett pályára a volt válogatott Guzmics Richárd és Devecseri Szilárd is, de Tóth Máté is ott volt a pályára lépő tizenegyben. Guzmicsnak visszatérése óta ez volt az első meccse zöld-fehérben.

Az első 45 percet a Haladás kezdte lendületesebben, a hazaiak szinte letáboroztak az osztrákok térfelén. A vasiak hiába futballoztak fölényben, helyzeteket nem sikerült kidolgozniuk Stolz kapuja előtt. Aztán az első negyed óra után fordult a kocka, a 17. percben Kleiblinger jobb oldali szögletét Ramsebner 11 méterről a jobb sarokba fejelte, 0-1.

A gól után kiegyenlíttettebb lett a mérkőzés, de az osztrákok továbbra is veszélyesebbek voltak. Fél óra elteltével Szekér 21 méteres lövése suhant el a bal sarok mellett. A 40. percben Romic és Messerer ütközött a levegőben, az osztrák oda is csapott, a szombathelyi játékost le kellett cserélni. A szünetben Devecseri helyett egy akadémista, Mario Lucas Simut állt be.

A 2. játékrészben Debreczeni balról, 12 méterről léc fölé lőtt, aztán Tóth Máté labdáját lőtte Stolz kezébe Monori. A Haladás irányította ekkor a játékot, de nem forgott komoly veszélyben az osztrákok kapuja. A mezőnyben néhány kemény belépő, ütközés mutatta, hogy mindkét csapat nyerni akart. A hajrában Dezamits két szép csel után 20 méterről lőtt a léc fölé. A másik oldalon Alar dönthette volna el végérvényesen a meccset, ám a felső kapufa a hazaiakkal volt. A meccs egyik utolsó akciója során Dezamits jobb oldali beadását Guzmics fejelte kapura, de célt tévesztett.

A Haladás mestere, Németh Szabolcs szerint változatos mérkőzést vívott a két csapat, az összecsapás hasznos volt és jól szolgálta a szeptember 12-i, Dorog elleni bajnokira történő felkészülést.

 

 

Szombathelyi Haladás–SKN St. Pölten 0-1 (0-1). – Szombathely, zárt kapus felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Pintér.

Haladás: Verpecz – Dezamits, Romic (Tarján, 40.), Guzmics, Devecseri (Simut, 46.) – Doktorics, Tóth Máté, Szekér, Debreczeni – Monori, Rácz (Szijjártó, 62.). Edző: Németh Szabolcs.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!