A hétvégén már a 12. alkalommal rendezik meg a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely tragikusan fiatalon elhunyt kosarasának emlékét őrző sportrendezvény, amelyet a szurkolók Horváth Zoltán Emléktorna néven ismerhetnek. A felkészülés hajráját is jelzi ez a program a játékosok számára, akik már szeptember 21-én kezdik meg a bajnoki pontvadászatot a Pécs ellen.

Kedd délelőtt viszont az emléktornát érintő sajtótájékoztatót tartották meg a megjelenteknek. Tóth Kálmán köszöntőjéből szinte azonnal kiderült, hogy a Falco együttese minden téren igyekezett a nyáron szintet lépni. Ennek első nagyobb lépcsőfoka a keret és a szakmai stáb kialakítása volt, de az emléktorna is hasonlóan fontos szerepet tölt be a klub életében.

Nem véletlenül méltatták Gasper Okorn nevét, aki a nyár kezdetétől már nem vezetőedzőként, hanem szakmai tanácsadóként segíti a sárga-feketéket. A szakembernek köszönhetően az idei rendezvényre három, nemzetközileg is jegyzett ellenfelet sikerült meghívni a 12. Horváth Zoltán Emléktornára, amely a hagyományoknak megfelelően ezúttal is kétnapos lesz.

Az elődöntőben a Falco együttese a szerb FMP Belgrade csapatával méri össze tudását, míg a másik ágon az osztrák BC GGMT Viena és a bosnyák BC IGOKEA Aleksandrovac. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a vasi alakulat elsődleges feladatként nem a torna megnyerését tűzte ki célként, sokkal inkább a csapat szerkezeti egységének megerősítését.

Természetesen a pénteki napon megemlékezést is tartanak a legendás játékos, Horváth Zoltán képe előtt. A koszorúzásra 19:15-kor kerül sor, ezt követően pedig az ünnepélyes megnyitót tartják meg, hogy este 20 órától a Falco is pályára lépjen a hazai rendezésű tornán.

A program:

2021. szeptember 10. (péntek)
17:30 BC GGMT Viena – BC IGOKEA Aleksandrovac
19:15 Megemlékezés és ünnepélyes megnyitó
20:00 Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – FMP Belgrade

2021. szeptember 11. (szombat)
16:00 Bronzmérkőzés (előző nap vesztesei)
18:30 Döntő (előző nap győztesei)

*

A Bányász kupa elhódítását követően és a Horváth Zoltán Emléktorna előtt a mai napon – kedden – délután 17 órától felkészülési mérkőzést játszik a szombathelyi alakulat, amely a Kecskemét csapatát fogadja. Fontos információ, hogy a találkozó ingyenesen megtekinthető lesz. Nem árt korábban érkezni, hogy az előírásoknak megfelelően történjen a beléptetés. Az Aréna Savariába ugyanis csak a plasztikkártya formátumú védettségi igazolvánnyal, vagy a hivatalos EESZT applikáción bemutatott QR-kódos Covid Oltásigazolás bemutatásával léphetnek be a szurkolók.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!