Hogy mennyire fontos érzékszervünkként funkcionál a szemünk, éles példája volt a hétvégén megrendezett csörgőlabda kupa, amelyre évről-évre egyre többen látogatnak ki. Kezdetben csak nézőként, majd fokozatosan nőtt meg a kíváncsiság a lelátón helyet foglalók között, akik aztán éles helyzetben tehették próbára tudásukat. S ahogy lenni szokott, visszatérő játékosokként üdvözölhették egymást a kicsik és a nagyok.

A kellemes vasárnapi kikapcsolódást nyújtó sportrendezvény ötlete a SzülőFöld Egyesületnek, valamint a Vas Megyei Kézilabda Szövetségnek köszönhetően valósulhatott meg. Az EgyüttÉlünk rendezvényt már negyedik alkalommal bonyolították le a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában, amelynek fő üzenete a sport népszerűsítése és az egymás iránti érzékenyítés.

– Nagy öröm számunkra, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend a csörgőlabda kupánk, amelyen látásában ép és gyengénlátók egyaránt részt vesznek. A visszajelzések alapján úgy véljünk, hogy mindenki ki volt éhezve erre a rendezvényre és kifejezetten megnyugtató érzés, hogy igazán kortalanná nőtte ki magát ez a program – osztotta meg gondolatait Farkas Csaba szervező.

Valóban izgalmas csemegének számít ez a kupa, hiszen 16-70 éves korosztályból mindenki képviseltette magát. Ráadásul a pályáralépők mindegyike megtapasztalhatta, hogy milyen érzés, ha az egyik legfontosabb érzékszervünktől fosztanak meg. Ennek eredményeként sokszor rossz irányba gurították a főszereplők a labdát, testközelből megtapasztalva az “érzékenyítés” szó valódi fogalmát.

A mérkőzések lebonyolítását szakavatott játékvezetők segítették és a játékosok bizony akármennyire is igyekezték könnyedén venni a találkozókat, minden alkalommal vetődtek a csörgés irányába. Ezt átélve és belegondolva még nekünk, újságíróknak is elkerekedett a szemünk, hiszen a pályán tényleg csak önmagunk és társaink egyéb érzékszervére hagyatkozhatunk – mindezt a győzelem reményében.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!