Nagy múltra tekint vissza a Szombathelyi Pingvinek együttese, amely 1991-ben alakult és már a névválasztás egyben tiszteletadás is volt, hiszen az NHL bajnoki címét elhódító Pittsburg Pinguins után vette fel a vasi együttes is a nevet. Az évek során rengeteg sportoló próbálta ki magát a jégen és különböző korcsoportban biztonyíthattak a kis hokipalánták.

2021 pedig ismét mérföldkő az egyesület életében, hiszen a közeljövőben birtokba venné otthonát, a csapat az épülő és hamarosan elkészülő jégcsarnokot. Mivel lehetne megkoronázni ezen kívül a kerek jubileumot? Egy női csapattal, amely sokáig csak terv volt, de idén már valósággá vált. Ehhez persze hosszú út vezetett, hiszen évek kemény munkája állt emögött.

A toborzás is folyamatos és meglehetősen széles a paletta, ami alapján meg kéne határozni a lányokat. Korosztályra és felkészülségre is eltérő az összetétel, azonban a munkára nagyon fogékonyak, pontosan teljesítik az edzők iránymutatása alapján összeállított edzéstervet. Hetente többször tréningeznek együtt a Pinkvinek és már a sorsolás is elkészült.

A Magyar Jégkorong Szövetség által kiadott információkból kiderül, hogy a női szakág egyelőre még gyerekcipőben jár, de gyors és dinamikus fejlődést biztosítanának. Ennek és a magyar női válogatott teljesítményének köszönhetően egyre nagyobb reflektorfény jut eme szakágra is. Az amatőr és profi játékosok számát feldduzzasztva bizakodóak lehetnek a szakemberek a jövőt illetően.

Hasonlóan látja Zelevics Ferenc a jövőképet, hiszen kisikolás kislányok mellett családos anyukák is ütőt ragadnak hétről-hétre. Jégpálya híján egyelőre görhoki-pályán, száraz edzéssel készülnek a hölgyek, de néhányan már a zalegerszegi csarnokban jeges körülmények között is dolgozhattak. Néhány napon belül pedig már éles mérkőzésen bizonyíthat a Szombathelyi Pinkvinek együttese.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!