Nehéz mérkőzés derbi várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabdázói számára. A mosonmagyaróvári Széchenyi Egyetemistákkal rendre kiélezett találkozót vívnak évről-évre. A hétfő esti találkozón sem cáfoltak rá a csapatok a hagyományra. A rendkívül küzdelmes, fordulatokban gazdag találkozóra rengeteg néző volt kíváncsi, zsúfolásig megtelt a lelátó.

A feldobás után a szombathelyeiek próbálták akaratokat ellenfelükre erőltetni, de nem igazán ment. Néhány ponttal sikerült meglépnie a SzoESE együttesének, de a védekezésük nem volt kellően jól szervezett, így a Mosonmagyaróvár szinte minden akcióját ponttal tudta befejezni. A szurkolók hiába buzdították a házigazdát, az első tíz perc végén még hátrányba voltak.

Aztán a folytatásra szerkezetet váltott Kéri Péter és főleg a védekezés terén hatalmasat javult a SzoESE. Az agresszív letámadás mellett a lepattanók megszerzésében is jeleskedtek a vasi kosarasok. Hiába kért időt a vendégek mestere a 12-0-ás rohamra épített játék egyben azt is jelentette, hogy a nagyszünetre megnyugtató előnnyel vonulhattak a szombathelyiek.

A szünet után is kitartott erővel a vasi alakulat, s bár a MOGAAC próbált zárkózni, de nagyon pontatlanul céloztak a vendégek. Ennek okait szintén a hazai védekezés keménységében kell keresni, hiszen ritkán jutott el a rivális tiszta dobóhelyzetig. Ezzel szemben a SzoESE hátvédsora könnyedén szerezték pontjaikat – tovább növelve a különbséget.

Az utolsó negyedben aztán végképp elfáradt a Mosonmagyaróvár és Kéri Péternek lehetősége volt minden játékosának lehetőséget biztosítani. Az utols percekben tovább nőtt a szakadék a két együttes között. Az első negyedben mutatott visszafogott játéka után ilyen arányban is megérdemelten nyert a SzoESE, amely szerdán már az NB II. bajnoki fordulójában lép pályára.

SzoESE – SZIE MOGAAC 87-64 (20-22, 20-12, 25-13, 22-17)

SzoESE: Horváth Cs. 16, Kiss M. 17/9, Vicze K. 9, Oroszi V., 14/3, Schveighoffer P. 2.
Csere: Habel A. 10, Soós B. 8/6, Gundinger S. 7/3, Érsek M. 4, Novák M. -, Gombkötő D. -.
Vezetőedző: Kéri Péter
Másodedző: Mészáros Máté

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!