A Szombathelyi Haladás – FC Ajka meccset a Merkantil Bank Liga NB II. 13. fordulójában rendezik meg.

A Haladás az előző fordulóban a 92. percben Soroksáron bekapott tizenegyesgóllal elszenvedte első vereségét, így most a 3. helyen áll a bajnokságban. A Kecskeméthez hasonlóan 25 pontot gyűjtött a Hali és a listavezető Vasas is csak egy ponttal tanyázik a vasiak előtt.

A másik oldalon, Kis Károly együttese 15 ponttal, 16-16-os gólaránnyal a 12. helyen áll. A Haladáshoz hasonlóan zöld-fehér együttes a legutóbbi fordulóban odahaza 5-1-re verte a sereghajtó Tiszakécskét. Egyébként sincs rossz formában a Veszprém megyei csapat, utóbbi öt bajnokjából hármat megnyert, egy-egy döntetlent és vereséget gyűjtött be. Az ajkai játékosok közül a korábbi diósgyőri és gyirmóti támadó, Szarka Ákos nevét mindenképpen érdemes megemlíteni, de Présinger Ádám is rendelkezik NB I-es rutinnal. Az ajkaiaknál szerepel a korábbi vasi támadó, Gaál Bálint és Dragóner Filip is. Előbbi az ajkaiak házi gólkirálya, négy találattal.

A 2020/21-es bajnokságban a Haladás 1-0-ra nyert Szombathelyen az Ajka ellen. Az esti meccs előtt Németh Szabolcs vezetőedzőnél érdeklődtünk.

– Az Ajka fizikálisan erős, harcos, nagyon fegyelmezett csapat! Mindent meg kell tennünk, hogy legyőzzük az ellenfelünket. Tudjuk, hogy a legjobb tudásunk szerint kell játszanunk a 3 megszerzése érdekében – fogalmazott érdeklődésünkre a Hali estere.

 

Németh Szabolcstól azt is megtudtuk, hogy sajnos Holdampf és Szekér eltiltás, Debreceni sérülés miatt nem lehet a keret tagja, de a Soroksár ellen sérülést szenvedett Kállai játéka is kérdéses még.

A stadion pénztárai 14 órakor nyitnak. Tizennyolc éven felülieknek jegyvásárláshoz védettségi és személyi igazolvány szükséges. Tizennyolc év alattiak védettségivel rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek a stadionba.

A Szombathelyi Haladás – FC Ajka meccset ezúttal is a mi helyszíni közvetítésünkben tekintheted meg 16.55-től!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!