A szomszédvári rangadó előtt a sárga-feketék hibátlan mérleggel, 7 győzelemmel vezetik az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság tabelláját, emellett a BL-ben is vitézkednek, az AEK Athen elleni hazai és a VEF Riga elleni idegenbeli meccsen sem találtak legyőzőre. A hazaiak, a ZTE KK csapata 2 győzelemmel és 4 vereséggel a 9. helyen áll. Figyelmeztető jel, hogy 3 alkalommal 4 ponttal vagy ennél kisebb különbséggel kaptak ki. Ma este új igazolásuk, Deondre Parks is pályára léphet.

A legutóbbi 5 rangadón szombathelyi siker született. A vasiak csapatkapitánya szerint nagyon jól felkészültek a szerda-szombat ritmusra, ezt az eddigi eredmények is jól mutatják.

– Az ünnep miatt egy nappal később játszunk, ez jót tett nekünk, mert többet tudtunk pihenni. Biztos bagyok benne, hogy fel tudunk pörögni vasárnap estig. Ellenfelünk kellemetlen stílusban játszik, mivel azonban maximálisan felkészültünk, ha védekezésünkkel nem lesz gond, akkor győztesen hagyhatjuk el a szomszédvárat is. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert Zalaegesrzeg közel van, így saját közönségünk is el tud kísérni, ez is nagy segítség lehet számunkra – fogalmazott a klub hivatalos honlapjának Váradi Benedek.

A Falco vezetőedzője, Milos Konakov szerint jó játékosok alkotják a ZTE keretét és agresszív játékukkal bárkit meglephetnek.

– Ellenfelünk eddigi mérlegéből nem szabad kiindulni, igazi rangadóra számítok, ahol 30 másodperces rövidzárlat is fordulatot hozhat. Bízom benne, hogy remek hangulatú meccsen tudunk majd újabb sikert aratni – nyilatkozta Konakov mester a sárga-feketék közösségi oldalának.

 

A ZTE KK – Falco KC Szombathely bajnokin 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!