Nagy fogadkozás és ünnepi pillanatok előzték meg a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasainak első hazai MEFOB-mérkőzését. Az UNI Győr otthonában elszenvedett vereség után mindenképpen győzni szerettek volna a vasi lányok, ráadásul Szabó László vezetőedző születésnapja miatt különleges ajándékkal szerették volna meglepni mesterüket a tanítványok.

Alaposan bekezdtek a szombathelyiek, hiszen Mezősi Anna vezérletével már 9-2-re vezettek a hazaiak a 3. perc kezdetén. Azonban elég volt egy kisebb rövidzárlat és felzárkózott a budapesti együttes. A negyed zárása előtt pedig Gangl vette hátára a vendégeket és a fordítás is összejött a Semmelweis Egyetem játékosainak. A sok pontatlanság után szerkezetet váltott a SzoESE.

Ez meg is hozta az eredményét, hiszen a zónavédekezés nem ízlett a fővárosi kosarasoknak. Balogh Viktória triplája után már hattal vezettek a szombathelyiek, akik a szünet előtt kicsit kiengedtek, így újra szorossá vált a találkozó. Preisinger kapta el a fonalat a térfélcsere után és szerzett labdák mellett már a pontgyártásban is élen járt, amivel újra meglépett a vasi alakulat.

A lélektanilag megnyugtató 20 pontos különbségre nem maradt elég koncentráció, de arra gondosan ügyelt a SzoESE, hogy ne tudja ledolgozni hátrányát a budapesti csapat. Bár a lepattanókért zajló csatát elveszítette a szombathelyi alakulat, jó védekezéssel, pontosabb dobásaival nagyon fontos mérkőzést sikerült megnyerniük.

SzoESE – Semmelweis Egyetem 76-62 (21-22, 20-13, 22-11, 13-16)

SzoESE: Preisinger B. 15/6, Mezősi A. 13/9, Püspöki L. 9, Balogh V. 22/6, Plózer P. 7.
Csere: Kardos K. 8, Kaj B. 2, Dervalics A. -.
Vezetőedző: Szabó László

Kipontozódott: Plózer (SzoESE – 39. perc)

Semmelweis Egyetem legeredményesebb játékosai: Gangl 19/3, Balogh J. 16/3

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!