Már a harmadik fordulót rendezték a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság alapszakaszában. A dinamikusan fejlődő szakágnak köszönhetően már a legtöbb felsőoktatási intézményben első-, és másodosztályú tapasztalatokkal rendelkező kosarasok lépnek pályára a csapatokban. A vasi színeket természetesen idén is a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület képviseli.

Kéri Péter vezetőedző már a szezon elején elmondta, hogy csapatával mindenképpen ott szeretne lenni a Final Fourban. Ennek megfelelően elsöprő lendülettel kezdték az idei kiírást is, hiszen a Veszprém együttesét 90(!), míg a mosonmagyaróvári kosarasokat 23 ponttal győzték le és természetesen a PTE-PEAC otthonába is a siker reményében utaztak.

Nem úgy sikerült a találkozó eleje, ahogy szerették volna a vendégek, hiszen bár az első percekben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, a negyed hajráját megnyomta a PTE-PEAC. Nyolc pontos hátrány dacára sem adta meg magát a szombathelyi együttes. Kiss Mihály és Vicze Kristóf pontjaira építve még a nagyszünet előtt fordított a SzoESE, sőt Oroszi triplájával el is húztak a vendégek.

A pihenő jót tett a vasi kosarasoknak, akik a folytatásra nagyon ráncba szedték a védekezésüket és harmadik negyedben csak 4(!) pontot engedtek a pécsi riválisuknak, ezzel lényegében el is döntötték a találkozót. Az utolsó negyedre már csak az maradt nyitott kérdés, hogy vajon hány ponttal húzza be a bajnoki pontokat a szombathelyi gárda.

A helyzetet kihasználva Kéri Péter igyekezett valamennyi játékosának lehetőséget adni. A SzoESE-győzelme maximálisan megérdemelt volt és már három sikerrel, hibátlan mutatóval állnak a nyugati csoport élén. A folytatásra november 8-án kerül sor, akkor a szombathelyiek a soproni SMAFC együttesét látják vendégül a SEK egyetemi sportcsarnokban.

PTE-PEAC – SzoESE 59-93 (21-15, 16-33, 4-18, 18-27)

SzoESE: Horváth Cs. 22/3, Kiss M. 19/6, Vicze K. 8, Novák M. 3, Oroszi V. 15/3.
Csere: Soós B. 11/9, Gundinger S. 10/6, Monek M. 5/3, Habel A. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

A PTE-PEAC legeredményesebb játékosai: Mezei M. 19, Nagy K. 17/9.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!