A hazaiak 2 győzelemmel és 4 vereséggel a tabella 10. pozícióját foglalják el, míg a mieink 9 lejátszott meccs után is hibátlanul vezetik az élvonalbeli bajnokságot.

A Naturtex-SZTE-Szedeák 80-nál több pontot átlagol az eddig lejátszott meccseken és náluk játszik a bajnokság eddigi pontkirálya, a 25,3 pontot átlagoló és meccsenént 8,57 asszisztot szerző – ebben a mutatóban szintén első – Tayler Persons. Mellette a szombathelyi nevelésű Bognár Kristóf is kiváló formában van, hiszen 11 pont és 5,6 lepattanó áll átlagban a neve mellett.

A Falco KC Szombathely szerdán egy rendkívül izgalmas és szoros meccsen az olaszországi Trevisóban szenvedte el idénybeli eélső vereségét. A BL-meccsen 68 ponton tartotta az olasz együttest Milos Konakov csapata, más kérdés, hogy a gyenge dobó teljesítmény miatti 60 pont nem érhetett győzelmet.

A szombathelyiek mestere érzelmileg megterhelő összecsapásra számít.

– A tanár és a tanítvány összecsapása lesz a mai. Nagyon fontos lesz, hogy jól tudjunk védekezni, mert a szegediek nagyon erősek támadó oldalon. Mai ellenfelünk mind egyénileg, mind rendszerben képesek jól játszani. Nagyon nem lesz könnyű dolgunk, de ezúttal is bízunk szurkolóink hathatós támogatásában – nyilatkozta a sárga-feketék közösségi oldalán Konakov mester.

A Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco KC Szombathely meccsen 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!