A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában a hazaiak 28 ponttal az előkelő 3. helyen állnak, míg a vendégek a 17. helyet foglalják el 14 ponttal.

A szombathelyi klub előzeteséből kiderül, hogy a Puskás Akadémia fiókcsapata, a Csákvár az elmúlt hétvégén meglepetésre odahaza kapott ki 1-0-ra az addig nyeretlen, sereghajtó Tiszakécskétől. Pedig azt megelőzően a csákváriak 2-0-ra nyertek a Dorog vendégeként. Az egykori 21-szeres válogatott jobb oldali védő, a többek között az ETO-ban és a Vasasban is megfordult vezetőedző, Mónos Tamás csapatában szerepel például a rutinos védő, Vaskó Tamás, a korábbi korosztályos válogatott támadó, Torvund Alexander is. Gólerős játékosuk a szabadkai születésű, korábbi diósgyőri és debreceni, 195 centiméter magas támadó, Takács Tamás. A 30 éves futballista nyolc találatával holtversenyben vezeti a másodosztály góllövőlistáját – a csatár kikapcsolása kulcskérdés lehet.

Érdeklődésünkre a Hali mestere mondta el várakozásait.

– Úgy gondolom a Csákvár ellen játszani mindig nehéz. Tudjuk, mire számíthatunk. Ők egy keményen játszó, szervezett csapat. Hazai pályán megpróbálunk úgy játszani, mint az összes korábbi hazai mérkőzésen. Bátornak kell lennünk a játék építésében. Kockáztatnunk kell azért, hogy helyzeteket alakítsunk ki annak érdekében, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nagyon szeretnénk megszerezni a 3 pontot – válaszolt Németh Szabolcs.

Nem könnyíti meg a szombathelyi vezetőedző dolgát, hogy Délczeg Gergely, Tóth Máté és Devecseri Szilárd sérülés, Szekér Ádám pedig eltiltás maitt hiányzik majd, de a házi gólkirály Tóth Milán játéka is kérdéses.

A mérkőzések – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően – 18 év felett csak védettségi igazolvánnyal tekinthető megJegyvásárláshoz védettségi igazolvány és valamilyen személyazonosító igazolvány (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány) szükséges.

Fontos tudni, hogy egy szurkoló több jegyet is vásárolhat, de ebben az esetben valamennyi drukkertársa személyi azonosító okmányára és védettségi igazolványára szükség van. A Haladás ez esetben elfogadja a fénymásolt vagy lefényképezett okmányokat is. A 18 év alatti szurkolók védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek a stadionba. Jegyvásárlásnál nekik is igazolniuk kell életkorukat – diákigazolvánnyal vagy személyi igazolvánnyal. A fénymásolt igazolványokat is elfogadja a szombathelyi klub.

A Haladás – Csákvár mérkőzésen 17 órakor harsan fel a kezdő sípszó, a bajnokit élőben közvetítjük!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!