A Bajnokok Ligája selejtezőkörének mérkőzései miatt kellett halasztani az élvonbeli futsalbajnokság 10. fordulójának rangadóját, amelyet szerda este pótoltak. A Haladás Sportkomplexumban megrendezett találkozón a címvédő vendége a Veszprém gárdája volt, amely a szezonnyitón egy gólazdag összecsapást követően tréfálta meg a zöld-fehéreket.

Jó alkalom nyílt tehát a visszavágásra, de a rendkívül jó erőkből álló veszprémiek nagy ellenállást fejtettek ki. Ennek megfelelően óvatosan estek egymásnak a csapatok, aztán gyorsan felpörgették az eseményeket. Tatai találata adta meg a mérkőzés alaphangját, de szinte postafordultával jött is a válasz. Dróth forgatta meg az emberét, majd lövése a vendégek gólszerzőjét érintve csapódott a hálóba.

Alig egy perccel később egy sarokrúgást készítette elő kapáslövésre, az ítéletet a hazaiak csapatkapitánya hajtotta végre. Szemet gyönyörködtető akció volt! Ezután lecsillapodtak a kedélyek és egyik együttes sem kockáztatott feleslegesen. Hogy 2-2 legyen az állás, ahhoz egy szombathelyi megingás és egy Tatai villanásra volt szükség. A döntés tehát a második húsz percre maradt.

A térfélcserét követően sem bírtak Dróth Zoltánnal a vendégek, aki ezúttal egy okos passzt követően hozta kihagyhatatlan helyzetbe Vatamaniuc-Barthát, a játékrész derekán pedig – ha nem is a klasszikus formában – összejött a mesterhármas is a támadónak. Hogy a Veszprém ne kapjon vérszemet, arról gyors és pontos ellentámadásokkal adott nyomatékot a Hali győzelmi szándékának.

Az 5-2-es végeredményt Kovács Máté állította be, miután Hajmási keresztpasszára jó ütemmel érkezett a hosszú saroknál. A találkozó egészét nézve teljesen megérdemelt győzelmet arattak a szombathelyi futsalosok és vágtak vissza az alapszakasz során, idegenben elszenvedett vereségéért. Sikerének köszönhetően megszilárdította a vasi alakulat listavezető helyét a tabellán.

Haladás VSE – Veszprém Futsal 5-2 (2-2)

Haladás: Alasztics M. – Hajmási M., Sipos G., Rezala, Henrique Diniz.
Csere: Gyimesi M., Homlok L. – Kovács M., Szalmás Z., Dróth Z., Dávid R., Vatamaniuc-Bartha D., Gerencsér A.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Dróth Z. (5′, 6′, 29′), Vatamaniuc-Bartha D. (22′), Kovács M. (33′) illetve Tatai J. (4′, 14′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!