Javában zajlik a másodosztályú bajnokság, amelynek nyugati csoportjában két Vas megyei együttes sikeréért szoríthatnak a sportág szerelmesei. A Haladás VSE II. és az újonc Sárvár is kiválóan szerepelnek az idei kiírásban. Mindkét alakulat a tabella felső részének meghatározó tagjaként várja a folytatást, bár a soron következő játéknapot kihagyják.

Nem önszántukból, sokkal inkább az ellenfelek miatt. A szombathelyi klub, ahol az egyesület saját neveléső fiataljainak ad helyet és lehetőséget a fejlődésre a 8. fordulóban a Bak-Maximo csapatát látták volna vendégül a Haladás Sportkomplexumban. A feltételes módért a sereghajtó alakulat a felelős, hiszen a találkozó miattuk nem valósul meg.

A tabella utolsó helyén lévő együttes ugyanis egyetlen pontot szereztek és mivel nem álltak ki 3-0-ás eredménnyel a szombathelyieké lett a három pont. A Sárvár helyzete hasonló, hiszen ők már két találkozóval vannak elmaradva a többi együtteshez képest. Ez azonban a legkisebb mértékben sem Halmos Mátéék miatt alakult így, hiszen égnek a vágytól, hogy bizonyíthassanak.

Esetükben az ETLE-BEAC csarnokának felújítási munkálatai miatt kényszerültek halasztani. A másik derbit a REAC Sportiskola SE ellen vívták volna meg a Rába-partiak, de a vendégeket sújtó betegséghullám miatt szintén tolni kell a versenynaptárban. A tervek szerint az ELTE ellen december 10-én, míg a REAC ellen december 3-án pótolják az összecsapásokat az érintett csapatok.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!