A magyar labdarúgó-válogatott bravúros, 2-1-es győzelmet aratott Lengyelországban a világbajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésén, hétfő este Varsóban. 

    Az első félidőben a lengyelek futballoztak nyomasztó fölényben, ám egy pontrúgást követően azonban Schäfer András fejesével a 37. percben előnybe került a magyar csapat.

A házigazdák a fordulás után a 61. percben Karol Swiderski fejesével hasonló körülmények között egyenlítettek, és ismét nagy nyomás alatt tartották a mieinket, de komolyabb gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Nem úgy a mienknek, akik remekül sáfárkodtak az adódó lehetőségeikkel a mai találkozón. A győztes gólt a 80. percben két cserejátékos hozta össze, Kiss Tamás beadását Gazdag Dániel gyönyörűen lőtte a rövid felsőbe. A magyar csapat ismét bebizonyította, hogy nálunk magasabbra taksált ellenfelek ellen remekül helytáll, a fiúk csúsztak másztak, mindig volt valaki, aki menteni tudott a helyzetbe kerülő lengyel támadók elől.

A jövőben egyértelműen abban kell fejlődnünk, hogy az ellenünk védekezőbb taktikát választó válogatottak ellen tudjunk helyzeteket kialakítani, és kreativitást belevinni a játékunkba, hisz ez lehet a következő lépcsőfok, amely akár vb-szereplést is érhet majd Magyarország számára.

Varsó, 2021. november 15.
A gyõztes magyar válogatott tagjai, szemben középen Marco Rossi szövetségi kapitány a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezõjében játszott Lengyelország – Magyarország mérkõzés után a varsói Nemzeti Stadionban 2021. november 15-én. A magyar csapat 2-1-re nyert.
MTI/Szigetváry Zsolt

 A magyar válogatott a vb-résztvevő Anglia, a pótselejtező Lengyelország, valamint Albánia mögött a negyedik helyen végzett az I csoportban, amelyben Andorrát és San Marinót előzte meg.

A csoportunk mai eredményei:
Albánia 1:0 Andorra
San Marino 0:10 Anglia

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!