Nagyon nehéz mérkőzés várt az egyetemi bajnokságban Szabó László együttesére, amely a legutóbbi fordulóban a budapesti Semmelweis Egyetem játékosait győzték le. Ezúttal viszont csak a tisztes helytállás lehetett a célja a SzoESE kosarasainak, hiszen a fővárosi gárda rendkívül erős és célja sem lehet más, mint a bajnoki cím megszerzése.

Ennek megfelelően nagy iramban kezdte a házigazda a találkozót. Érezhető volt, hogy gyorsan szeretnének pontot tenni az összecsapás végére. Hiába azonban minden igyekezet, mert bár a vezetést sikerült őriznie az ELTE csapatának, a vendégek próbálták tartani a lépést. Leginkább a csapat védekezését lehet dicsérni, nem engedtek könnyű kosarakat a budapestieknek.

A második negyedben aztán már támadásban is sikerült extrát nyújtani. Főként távolról tüzeltek hatékonyan a szombathelyiek, aminek következtében meg is nyerték a második tíz percet. A térfélcsere után viszont ismét az ELTE-BEAC kedve szerint alakult a találkozó. Sikerült növelniük a különbséget, ráadásul vasi oldalon nehezen születtek meg a pontok.

Az utolsó negyedre pedig már csak az volt a kérdés, hogy mekkora előnnyel nyeri a derbit a budapesti alakulat. Bár az esélyeknek megfelelően alakult a találkozó, mégis dicséret illeti a még formálódó szombathelyieket, akik főleg a védekezés terén sikerült előrelépniük. Most egy kisebb szünet vár Szabó László tanítványaira, így több idő jut a finomhangolásra is.

ELTE-BEAC – SzoESE 88-48 (20-9, 18-19, 25-13, 25-7)

SzoESE: Preisinger B. 6/6, Mezősi A. 6/6, Püspöki L. 11/9, Balogh V. -, Plózer P. 17.
Csere: Dervalics A. 6/6, Kardos K. 2, Kaj B. -, Horváth K. -.
Vezetőedző: Szabó László

Az ELTE-BEAC legeredményesebb pontszerzői: Majsa J. 19, Nagyi T. 18/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!