A vasárnapi Norvégia – Irán mérkőzés nem a végeredmény miatt marad emlékezetes (41–9) a női kézilabda-világbajnokságról. A norvégok magabiztos sikeréhez kétség sem férhetett, ám a meccs legjobbját mégsem az eb-címvédő gárdából választották ki. Az irániak kapusa ugyanis több remek védést is bemutatott a találkozón, ezért neki ítélték oda a díjat, amelyet meghatódva, könnyek között vett át Fatemeh Halili.

A díj átadását követően hatalmas ünneplésbe kezdtek az iráni játékosok, sőt a norvég klasszisok is megkönnyezték és megünnepelték ezeket a pillanatokat. Végül közös fotókat is készített a két együttes. A norvégok Győrben légióskodó átlövője, Veronica Kristiansen szerint soha nem fogják elfelejteni ezt az estét.

„A végén láttuk, hogy ez mennyire fontos dolog számukra. Az ilyen pillanatokért játszol, fantasztikus volt látni. Sokunknak könny szökött a szemébe, ez egy olyan jelenet volt, amelyre emlékezni fogunk. Sok fiatal nőt inspirálnak arra, hogy kövessék az álmaikat, csodálatos volt”– mondta el Veronica Kristiansen a dán TV 2-nek.

Az iráni női válogatott először vesz részt világbajnokságon, hazájukban nem lehet nézni a csapat mérkőzéseit.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!