Csirke Ferenc vezetőedző örül annak, hogy az NKA Universitas PEAC ismét a török Nesibével csap össze a női kosárlabda Európa Kupa rájátszásában. A pécsiek a D csoport másodikjaként jutottak be a 32 közé az EK-ban, ahol már oda-visszavágó alapon dőlnek el a párharcok. A törökökkel már a csoportkörben is összecsaptak, hazai pályán 78-66-ra nyertek, majd Ankarában 96-62-re kikaptak.
“Szerdán meg tudjuk nekik mutatni idehaza, hogy a 34 pontos győzelmük csak egy kisiklás volt a részünkről” – mondta a szakember kedden az M4 Sport Sporthíradójában. “Ők sem lehetnek nyugodtak, mert két héttel ezelőtt még összesen csak egy vereségük volt minden sorozatot beleértve, azt pedig éppen Pécsen szenvedték el.”
A tréner kifejtette, a selejtezővel együtt 5/3-as győzelmi mérlegnél tartanak az EK-ban, és büszke arra, hogy mindhárom hazai csoportmeccsükön győztesen hagyták el a pályát.
“Idegenben több egylabdás mérkőzésünk is volt, ezeket meg kell tanulnunk megnyerni” – tette hozzá Csirke Ferenc a szerdai meccs előtt, amelyre ingyen juthatnak be a pécsi szurkolók.
Az EK másik továbbjutott magyar csapata, a DVTK a cseh Brnót fogadja a párharc első meccsén, a visszavágókat jövő szerdán rendezik.

A szerdai műsor:
Női EK, rájátszás a nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzések:
————————————————————-
DVTK-Brno (cseh) 18.00
NKA Universitas PEAC-Nesibe Aydin (török) 19.00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!