December 27-én ismét férfi élvonalbeli kosárlabda bajnoki mérkőzést játszottak. Ezúttal vérbeli rangadóra került sor. A remek formában lévő körmendi együttes Zala megyei alakulatot fogadta a Rába-menti településen.

Az összecsapás kimenetele megjósolhatatlan volt hiszen mindkét csapat képes kiváló és önmagához képest visszafogott teljesítményre is. Ennek megfelelően az összecsapás is kétpólusú volt és ennek előszelét már az első negyedben megtapasztalhatták a szurkolók.

Feldobás követően egyenlő erők küzdelméből a vendégek kerekedtek ki jobban. Könnyű kosarat dobtak a Zalai kosarasok és a hazaiak védekezése nem volt kellően erős így jobbára csak futottak az eredmény után. Ezt követően viszont sikerült váltaniuk a körmendi játékosoknak.

A kellően szigorú védekezés és az eredményes támadójátéknak köszönhetően már az első félidő hajrájában sikerült megfordítani az állást. A piros-fekete szurkolók legnagyobb örömére megmutató előnnyel vonulhatott a vasi alakulat az öltözőbe húsz percnyi játék után.

Nem vesztette lendületéből a pihenőt követően sem a körmendi együttes és könnyűszerrel szerezte pontjait. Ezzel szemben a Zala megyei alakulat megszenvedett minden dobásért és a védekezési nagyon szellős volt. Ferencz Csaba sokadvirágzása nagy tetszést váltott ki a lelátón helyet foglaló nézőkből.

Az utolsó negyedben mindent megtett a ZTE a felzárkózás reményében, de a házigazda ügyelt arra hogy, a gondosan összegyűjtött előnyével végig jól sáfárkodjon. A találkozó egészét nézve megérdemelten nyert a Körmend és tapad a listavezetőre.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 85-71 (14-21, 28-14, 22-14, 21-22)

Körmend: White 11/3, Stokes 11/6, Savic 11, Martinez 2, Gordon 19.

Csere: Ferencz Cs. 15/9, Durázi 10, Henry 6, Krivacsevics -, Takács -, Érsek -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!