Az Újpest elleni elhalasztott találkozó pótlásával kezdte a bajnoki szezont a 2022-es esztendőben a címvédő Haladás VSE együttese. S bár jól játszottak, rányomta bélyegét a találkozóra, hogy jópár labdarúgóval kellett kiegészítenie keretét az utánpótláscsapatból Juanra Calvonak. A Miskolc elleni Magyar Kupa-derbi után elvégzett koronavírus-tesztek eredménye ugyanis több játékosnál pozitív lett.

Ennek megfelelően házi karantéba kerültek az érintettek, így pedig az erőltetett menetben nem tudnak részt venni. Mivel az alapszakasz során hasonló helyzetben több csapat is szembesült, ráadásul az eredmények is kedvezően alakult, nem érinti első helyét a szombathelyieknek egy esetleges újabb vereség sem. A Kecskemét elleni összecsapás mindenképpen nehéznek ígérkezik.

Egyrészt a megfogyatkozott keretnek kellene felvenni a versenyt a vendégekkel, másrészt ősszel sokáig kiegyensúlyozott volt a mérkőzés. A hajrára aztán sikerült 5-1-es eredményt elérni, de senki nem mehet biztosra a ScoreGoal ellen. Ami pedig az eredményeket illeti – meglehetősen fejre állt a világ, talán pont az alapszakasz végének közelsége miatt is.

Valamennyi együttes igyekszik kicsikarni helyét a felsőházban, ez a nagy versenyfutás pedig több meglepetést is tartogatott. A tabella második és hetedik helyen álló együttesei között mindösszesen 3 pont a különbség. A hátralévő három találkozó így döntő fontosságú lesz. Egy biztos, a listavezető Haladás 33 egységgel vezeti az NB I-et és egy pontszerzés nagyon sokat érhet.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal
2022. január 16. – 16:00
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!