A Falco elleni elveszített vasi rangadót követően az Egis Körmend lecsúszott a harmadik helyről a férfi élvonalbeli bajnokságban. Elkeseredésre viszont nincs idő, hiszen szombaton ismét pályára lépnek a vasi piros-feketék, ráadásul ismét egy rendkívül nehéz ellenféllel mérik össze tudásukat. Ferencz Csabáék a jó erőkből álló DEAC-Tungsramot fogadják.

A két együttes kísértetiesen hasonló utat járt be az elmúlt időszakban. Egyrészt mindkét gárdának 10 győzelme és 8 veresége van, a helyezése csak a kosáraránya miatt jobb a Rába-parti alakulatnak. Ráadásul a hajdúságiak is zsinórban két vesztes találkozót követően szeretnének javítani és visszatalálni a győztes ösvényre, így nagy küzdelemre van kilátás.

A DEAC az előző fordulóban Sopronban lépett pályára és egészen a harmadik negyedig tudták tartani magukat, de végül 25 pontos vereségbe futottak bele. Jorgos Vovoras tanítványai az ősszel, hazai környezetben hajtottak fejet a Körmend előtt – akkor 76-89 lett a végeredmény. Alighanem ez is plusz motivációt fog jelenteni a hajdúsági kosarasoknak a szombat esti derbin.

Egis Körmend – DEAC-Tungsram
2022. január 22. – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!