Az Egis Körmend és a DEAC-Tungsram is két-két vesztes mérkőzést követően csapott össze a Rába-parti településen a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság szombati játéknapján. Nagy kérdés volt, hogy vajon melyik alakulat talál vissza a győzelmi ösvényre. A házigazdának helyzetét nehezítette, hogy továbbra is távol van családi okok miatt a klub vezetőedzője Antonis Constantinides.

Távollétében Kocsis Tamás, a piros-feketék egykori játékosa, jelenlegi trénere irányította Ferenczéket a hajdúságiak elleni rangadón. A körmendiek korábbi irányítója Thames szerzett vezetést a Debrecen javára, de ezzel el is lőtte a vendég alakulat a puskaporát. A vasi alakulat támadójátéka még döcögött az első negyedben, ugyanakkor a védekezésük nagyon acélos volt.

A folytatásra pedig már a dobások is ültek. Főként Savic és Henry kapták el a fonalat és a második negyed derekán már tíz pontos volt a hazai előny. Az első félidőt White látványos zsákolása és Ferencz Csaba büntetője zárta – ekkor 16 pontos volt a különbség a csapatok között. A folytatásban próbált fogást találni ellenfelén a DEAC, de néhány extra triplán és duplán kívül meddő volt valamennyi kísérletük.

Az utolsó felvonásra sem lankadt a körmendi játékosok figyelme és kiváló védekezéssel kirukkolva magabiztosan kézben tartották a találkozót. Ezzel a bajnokság egyik üde színfoltjának számító DEAC csapatát ismételten legyőzték és megerősítették negyedik helyüket a tabellán. Egy hét múlva ismét hazai környezetben lép pályára a Körmend, akkor a Nyíregyháza látogat a Rába-parti városba.

Egis Körmend – DEAC-Tungsram 89-73 (18-16, 25-9, 24-28, 22-20)

Körmend: Stokes 7, White 14/3, Ferencz Cs. 12/3, Martinez 4, Gordon 14.
Csere: Savic 17/9, Henry 13, Takács K. 6, Herczeg K. 2.
Megbízott edző: Kocsis Tamás

DEAC legeredményesebb játékosai: Aska 17, Thames 14/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!