A 21. fordulóval kezdődött a 2022-es év tavaszi idénye a Merkantil Bank Liga valamennyi csapatának, így a Szombathelyi Haladásnak is. Egy rendkívül rövid, de annál intenzívebb négy hetes felkészülés után érkezett a vasi együttes a Győr otthonába, ahol vérbeli zöld-fehér rangadót rendeztek. Mindkét együttes számára fontos volt a három bajnoki pont, ami garanciát jelentett a színvonalra is.

Bár nem esett egymásnak azonnal a két csapat, próbálta mindkét gárda saját játékával meglepni ellenfelét. Ez inkább a vendégeknek sikeredett jobban, hiszen kiválóan szűrték meg a győriek középpályáját, a gyors labdaszerzések után pedig igyekeztek lövésekkel befejezni az akciót a Lencse vezette támadósor. A hazaiak a Bacsa-Priskin párosban reménykedett, de Guzmicsék jól szállták meg és zárták le a területeket.

Az első negyed óra végén aztán fokozta a tempót a Haladás és ennek szinte azonnal meg is lett az eredménye. Egy jobb oldalról érkező beadást csúsztatott meg egy védő, majd a kapufáról kicsorgó labdát Tóth Milán estében továbbította a hálóba. A hátrányba került hazaiak próbáltak azonnal reagálni, de ez csak időszakos volt. Ráadásul kinyílt a győri védelem, ami majdnem újabb vasi gólt eredményezett.

Tóth Milán távoli lövéssel, Kiss pedig egyéni villanással jelezte, hogy sokkal agilisabb lesz az idényben a Hali támadósora. A félidő hátralévő részéban kiegyenlítetté vált a játék, de a vendégek akarata érvényesült. A szünetben kettőt is cserélt a hazaiak mestere, de újabb helyzeteket Kiss szabadrúgásából és Doktorics átlövéséből a szombathelyiek jegyezték.

A 64. percben egy tetszetős labdajáratásba kezdett a Hali, Lencse háttal a kapunak szöktette Tóth Milánt, akinek kísérletébe beleért egy védő is, ez pedig az elvetődő Faggyas mellett a hálóban kötött ki. Majd az előbbi gólpasszt jegyző Lencse kis híján a harmadikat is megszerezte a vendégek számára. A hajrában aztán a Győr is megvillantotta tudását.

Több lesállás után Priskin egy beadást továbbított a lécre. Majd a 87. percben Rózsának kellett nyújtóznia Óvári közeli kísérleténél. Az utolsó percekben már nem volt több helyzet, így megérdemelt teljesítménnyel és győzelemmel kezdte a 2022-es esztendőt a Szombathelyi Haladás. Legközelebb hazai környezetben a Nyíregyháza elleni rangadóval folytatja a pontvadászatot Németh Szabolcs együttese.

ETO FC Győr – Szombathelyi Haladás 0-2 (0-1)

Haladás: Rózsa – Kállai K., Guzmics R., Bosnjak P., Tarján P. – Holdampf G., Doktorics Á. (Szíjjártó 90+2′) – Kiss B., Csilus, Tóth Milán (Monori N. 83′) – Lencse (Tóth Máté 90+2′).
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Tóth M. (17′, 64′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!