Az előjelek a hazaiak sikerét ígérte az NB II. nyugati csoportjának vasi rangadóját megelőzően. A Sárvár újoncként a dobogós pozícióért hajt és eredményes játékkal tették mindezt. Ezzel szemben a Haladás fakócsapata november 22-e óta hat bajnoki mérkőzését elveszítette és visszacsúszott a tabella alsó harmadába. Izgalomban viszont gazdag derbit kerekítettek a főszereplők.

A kezdés után tapogatózó játékkal rukkoltak ki a csapatok, a vendégek azonban egy tetszetős akció végén a vezetést is megszerezték. A visszatérő Vidák Balázs csapatkapitányhoz méltó módon játszott az összecsapáson – nevéhez fűződik a Hali első találata is. A Sárvár nem törődött bele a hátrányba és néhány perc leforgása alatt sikerült felzárkózniuk.

A 10. percben Manganelli Attila volt eredményes, de sokáig nem örülhettek a Rába-parti futsalosok, mert Knizs Olivér gyorsan megszerezte ismét a vendégeknek a vezetést. Ráadásul a szünet előtt Kiss is betalált, így két gólos lett a szombathelyiek előnye. A szünet után felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Nagy formában védtek a kapusok is, így a második félidőben csak egy-egy találat született.

Ennek eloszlása is igazságos volt, hiszen Tóth László gólját követően Mézer új csapatának kapujába talált be. Ezzel kialakult a 4-2-es vendég siker, ami a Haladásnak azt jelentette, hogy fellépett a 8. helyre a tabellán. A Sárvár bár elveszítette a rangadót, de továbbra is versenyben maradt a harmadik helyért – hiszen egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisaihoz képest.

Sárvár Futsal – Haladás VSE II. 2-4 (1-3)

Sárvár: Soós B. – Tóth L., Manganelli Zs., Manganelli A., Kuti A.
Csere: Nagy Cs. – Faiszt P., Lőrincz D., Gyenese Á., Mézer V., Fábián K., Kovács A., Halmos M., Szakasics B.

Haladás: Gyimesi M. – Knizs O., Kiss P., Fehér D., Vidák B:
Csere: Horváth B. – Dobos D., Kárász N., Puhr B., Horváth F., Kovács M., Horváth Z., Volner B., Sodics Á.

Gólszerző: Manganelli A. (10′), Tóth L. (27′) illetve Vidák B. (4′), Knizs O. (13′), Kiss P. (20′), Mézer V. (öngól – 31′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!