A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 18. játéknapján az első igazán nagy tavaszi rangadó is lezajlott, emellett pedig potyogtak a gólok szinte minden pályán. 

Jegyzőkönyvek, tabella

Értékes pontokkal gazdagodott a kieső zónától menekülő Vasvár együttese, akik fordulatos mérkőzésen a Rábapaty otthonában tudtak győzedelmeskedni.

Már két gólos előnyben is volt, végül be kellett érnie egy ponttal a Jánosházának, ám a vépiek ellen ez is megsüvegelendő teljesítmény.

A sárvári műfüves pályán került sor a bajnokság eddigi legnagyobb rangadójára, hisz a forduló előtt még listavezető Celldömölk látogatott a helyi csapathoz, akik az előzés reményében léptek pályára. A műfüves pálya és annak környezete erősen rányomta a bélyegét a meccsre és a hangulatra. A találkozót szinte végig hazai fölény jellemezte, a vendégeknek nem igazán sikerült alkalmazkodniuk a körülményekhez. A 45. percig 0:0-át mutatott az eredményjelző, ám, amikor már mindenki azt gondolta, hogy döntetlennel térhetnek pihenőre a felek, az erős szél megtréfálta a kapujából kimozduló celldömölki kapust, aki elől így sikerült elfejelni a labdát, amely a kapuban kötött ki. A második etapra sem sokat változott a játék képe, ám a kapuk előtt jobbára csak pontrúgások után akadt esemény. A játékrész derekán azonban egy ütemtelenül elengedett lövést követően tovább növelte előnyét a Sárvár, amely így végül megérdemelt győzelmet aratott, és ezzel a 3 ponttal át is vette a vezetést a tabellán.

A két csapat egymás közti meccsének eredményét igyekezett kihasználni a Király SE gárdája, akik először győztek a tavasz során, igaz ezúttal kiütéses sikert arattak a tavasszal még gólt sem szerző Répcelak ellen. A meccs 4. találatát sikerült is megörökítenünk.

Nem sikerült pontot rabolnia a Haladás-Zanat otthonából a Bük csapatának. A találkozón már az első játékrészben két gólos előnyre tettek szert a szombathelyiek, amelyet aztán a mérkőzés hajrájában eggyel meg is toldottak. A jó iramot hozó találkozót sok hiba jellemezte, de mindkét együttes kiadott magából mindent, így színvonalas összecsapást láthattak a kilátogató nézők.

Ismét egy Körmend meccs, amely 1:1-es döntetlent hozott. A sereghajtó a szezon során már 6. alkalommal zárt ilyen eredménnyel, ezúttal a közvetlenül előttük álló Szentgotthárd otthonából sikerült 1 pontot elrabolniuk, ám ezzel a pontosztozkodással egyik fél sem került igazán közelebb a bennmaradáshoz.

Az előzésre pedig egy esetleges győzelemmel lett volna lehetőségük, hisz a múlthét során hazai pályán győzelmet arató Egyházasrádóc ezúttal nem tudott pontot szerezni egy szintén tipikusan “6 pontos találkozón” a Lukácsháza otthonában. Az első játékrész kevesebb eseményt és gól nélküli döntetlent hozott, érződött a mérkőzés tétjén, hogy mindkét fél óvatos, több lehetősége a Lukácsházának volt, ekkor még nem sikerült betalálniuk, ám a második etapban kiszakadt a gólzsák, és a hazaiak 3 gólos előnyére csak egy szépítő találattal tudott válaszolni a rádóc.

Meggyőző teljesítményt nyújtott a másik újonc is: a Haladás-Zanathoz hasonlóan a táplániak is saját közönségük előtt léphettek pályára a 18. játéknapon, és magabiztosan be is gyűjtötték a 3 bajnoki pontot, így a két újonc továbbra is fej-fej mellett halad az éllovasok után.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!