A Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata a hétvégén küzdelmes döntetlen játszott hazai pályán az újonc Puskás Akadémia csapatával, erről ITT tudósítottunk, szerdán 17 órai kezdettel pedig már a Simple Női Kupa elődöntője vár a zöld-fehér lányokra, a Soroksár érkezik a Haladás Sportkomplexumba.

A haladas.hu előzeteséből kiderül, hogy Szombathely legeredményesebb, legpatinásabb női sportcsapata számára nem kisebb a tét, mint a Simple Női Kupa – azaz, az országos női kupasorozat – döntőjébe jutás.
A hamarosan 30. születésnapját ünneplő – 1993-ban alapított – Viktória FC a jelenlegi hazai elit legrégebb óta működő és egyik legeredményesebb klubja. A Budapesten kívüli csapatok közül kizárólag a szombathelyi lányok tudtak bajnoki címet nyerni (2004, 2009) és háromszor (2008, 2009, 2011) a Női Magyar Kupa serlegét is Vas megyébe hozták. Egy évvel később sikerült még ismét kupadöntőbe jutni, de a legutóbbi tíz év – elsősorban a finanszírozási nehézségek miatt – nem hozott olyan sikereket, mint az új évezred parádés első (bő) évtizede.

A Simple Női Kupa 2021–2022-es kiírása viszont esélyt kínál női labdarúgóinknak arra, hogy mutassák, visszatértek a sikerek felé vezető útra. A legutóbbi másfél év koncentrált szakmai munkája, a 2004-es bajnokcsapat fiataljaihoz hasonlóan tehetséges új generáció beépítése jó úton halad, reményt ad arra, hogy a Haladás-Viktória, a szombathelyi női labdarúgás visszatérjen a legeslegszűkebb hazai elitbe.

Az odavezető úton az ajtót a Soroksár SC elleni, szerdai elődöntőben kell kinyitni. A szombathelyi gárda még veretlen a 2022-es évben, sőt, a kupa előző fordulójában, bátran remekül játszva győzte le a Diósgyőri VTK-t.
Most magasabban van a léc, szükség lesz a vasi szurkolók, szimpatizánsok támogatására.

Az elődöntő előtt a klub közösségi oldalának nyilatkozva fogalmazta meg várakozásait Székely Tibor, a Haladás-Viktória FC mestere.

– A kupameccs mindig más, mint a bajnoki, de azért a legutóbbi egymás elleni mérkőzésünk alapján tudjuk, mire számíthatunk. A télen érkezett edző, Dukon Béla irányításával szervezett, lelkes futballt játszanak a soroksáriak. Természetesen nem lehet más célunk, mint, hogy bejussunk a kupadöntőbe. A lányok feldobottak, már nagyon várják a meccset – mondta a szombathelyi vezetőedző.
A továbbjutás egy meccsen dől el, döntetlennél rögtön tizenegyesek következnek.

A mérkőzésre a belépés ingyenes, a szurkolók a sajtólelátón foglalhatnak helyet.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!