Eseménydús volt a legjobb nyolc csapatnak az élete csütörtökön, hiszen a Zsíros Tibor Magyar Kupa negyeddöntőit bonyolítótták le Debrecenben. Az első nap krónikájához tartozik, hogy a címvédő Falco a Szeged ellen hajtott fejet, így az Egis Körmenden volt a sor, hogy a vasi mundér becsületéért küzdjön. A Szolnoki Olajbányász ellen viszont nem ígérkezett könnyűnek a találkozó.

Már csak azért sem, mert a bajnoki alapszakasz során mindkétszer az alföldi alakulat nyert és az első negyedet is ők kezdték jobban. Badzim triplája adta meg az alaphangot a derbinek, ami egyben a különbség növelését is jelentette a játékrész közepén. Stokes révén próbálta tartani a lépést a Körmend, de sok volt a pontatlanság vasi oldalon.

A második negyedben aztán sikerült a védekezést rendbe tenni Ferenczéknek és néhány triplával jelezték, hogy nem adják könnyen a győzelmet a Szolnoknak. A szünet után viszont nyílt az olló és egyre nagyobb lett a különbség. A Tisza-parti kosarasok 60 százalékos hatékonysággal tüzeltek mezőnyből, ezzel szemben a Körmend csak 48 százalékosan.

Az utolsó tíz percben aztán alaposan forgatta játékosait Antonis Constantinides, de hiába. Nem sikerült fogást találni a remek napot kifogó Szolnok együttesén. Durázi még kozmetikázta az eredményt, de a hajrában Pongó és Subotic könyörtelen volt, így 21 pontos különbséggel nyert az Olajbányász. Ezzel pedig mindkét vasi alakulat – nagy meglepetésre – búcsúzott a további küzdelmektől.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 75-96 (15-22, 19-19, 20-26, 21-29)

Körmend: White 6, Stokes 20/9, Savic 10/6, Martinez -, Gordon 6.
Csere: Ferencz Cs. 14/9, Henry 10, Durázi K. 9/3, Kiss M. -, Kenéz Cs. -, Takács K. -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

A Szolnok legeredményesebb játékosai: Badzim 17/9, Subotic 15/9, Pongó M. 14/9, Young 13/3, Cakarun 10.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!