Már a harmadik győzelmére készült a Körmend a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság középszakaszában. Az Alba Fehérvár és a Sopron után ezúttal hazai környezetben bizonyíthatott a vasi együttes, amely a friss Kupa győztest, a Szolnoki Olajbányászt fogadta a Rába-parti településen.

Nagy kérdés volt hogy a főszereplő csapatok mely arcukat mutatják a szerda esti derbin, hiszen korábban szezon során valamennyiszer az alföldi alakulat diadalmaskodott. Antonis Constantinides gárdája ezután meglepetésre készült és a fel dobást követően végig magas színvonalon védekezett.

A gyors játékot játszó vendégek több tiszta dobást is rontottak és emiatt sokkal idegesebbé váltak, ami további pontatlanságot eredményezett. Ezzel szemben a vasi alakulat kiválóan játszott és a hullámvölgyek során mindig akad valaki, aki hátára vette csapatát. Pontszerzés tekintetében is jeleskedtek a hazai kosarasok. Főként a légiós szekció tett ki magáért.

White és Stokes rendszerint jól bontották meg a szolnoki védelmet, könnyed pontokat szerezve. A félidőben hat ponttal állt jobban a házigazda, mint ellenfele. A fordulás után próbált nagyobb sebességi fokozatra kapcsolni a Tisza-parti gárda, azonban hiába zárkózott fel többször is a Körmend mindig tudott újítani és ezzel megtartotta előnyét.

Az utolsó felvonás hatalmas csatát hozott valamennyi helyzetért kőkeményen meg kellett dolgozni a játékosoknak. A pontokban szegény negyedik negyed végén a hazaiak örülhettek, akik teljesen megérdemelten nyerték meg a piros-fekete rangadót és a szezon során először győzték le szolnoki riválisukat.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 75-69 (21-21, 22-14, 18-21, 14-13)

Körmend: White 19/3, Stokes 20/9, Takács 2, Savic 2, Gordon 6.

Csere: Ferencz 12/6, Durázi 7/3, Henry 4, Martinez 3/3, Krivacsevics -.

Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!