A papírformát borította a Szombathelyi Haladás a Merkantil Bank Liga legutóbbi játéknapján, hiszen hazai környezetben tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg. Az 1-0-ás sikerből próbált erőt meríteni Németh Szabolcs csapata, amely vasárnap késő délután a 34. fordulóban a Csákvár otthonába látogatott és terveik szerint győzelemmel szerették volna zárni a kiruccanást.

Az esélyek is a vendégek mellett szóltak, hiszen aktuális ellenfele a kiesés elől menekül, az összecsapást megelőzően csak a 17. helyen álltak. Ugyanakkor intő jel volt a vasi zöld-fehér labdarúgóknak, hogy legutóbbi két mérkőzésén négy pontot szereztek és lépéselőnybe kerültek a kiesőhelyen tanyázó riválisaikkal szemben. A nagy csata tehát garantált volt ezúttal is.

A Haladás kezdte aktívabban az összecsapást, nagyon szerették volna a vendégek megismételni az őszi teljesítményüket és eredményességüket. A Rohonci úton 4-1-re végződött összecsapással ellentétben nem született korai gól, amely megalapozhatta volna a hangulatot. Bár a szombathelyiek birtokolták többet a játékszert, nagyon ritkán tudtak veszélyeztetni.

Ugyanakkor a hazai védők sem álltak mindig a helyzet magaslatán. A csákváriak szinte végig megszállták saját térfelüket és kósza kontráikban bíztak. A Hali-támadói kicsit aktívabbak voltak, de gólig nem jutottak el az első 45 percben. Jobb és eredményesebb második félidőben reménykedtek a szurkolók.

Igazán a nagy változást a térfélcsere sem hozott, mindkét együttes a saját játékát játszotta. Haladás próbálta kontrollálni a találkozót, míg a csákvári labdarúgók a magabiztos védekezésüket nem adták fel. Így jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok.

Hiába cseréltek a vezetőedzők, nem igazán kaptak az együttesek újabb lendületet. Az utolsó percekre még ritmust váltottak a vendégek, de ezúttal nem sikerült a mindent elődöntő, három pontot érő gólt megszerezni. Így ismét döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás.

Aqvital FC Csákvár – Szombathelyi Haladás 0-0

Haladás: Verpecz I. – Kállai K., Csató M., Németh M., Bosnjak P. – Csilus T., Holdampf G., Doktorics Á., Kiss B. – Tóth Milán, Horváth R.
Vezetőedző: Németh Szabolcs

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!