Ebben a szezonban már három alkalommal találkozott a 2 gárda, az alapszakaszban, szeptemberben nagy arányú Falco-siker született Székesfehérvárott, majd december 30-án 91-93-ra, az Arena Savariában kapott ki a bajnoki címvédő szombathelyi csapat. A középszakaszban, az április 9-i fehérvári öszecsapás végén 89-94 állt az eredményjelzőn.

A Falco előnye már behozhatatlan, mindenképp 1. helyen zárja a középszakaszt és a rájátszás során végig pályaelőnyben játszhat, ugyanakkor az Alba még versenyben van a 3-5. hely valamelyikéért. Legjobb dobójuk, a válogatott Vojvoda Dávid 20,2 pontot átlagolt a középszakasz eddigi 5 meccsén. Az Alba egyébként a hazai élvonal 2. legeredményesebb csapata, meccsenként 86,6 pontot átlagol, ugyanakkor a Falco kapja árlagban a legkevesebb kosarat, mindössze 75 pontot engedélyeznek Váradiék az ellenfeleknek. A fentiek alapján izgalmas csata, de hazai siker várható.

A bajnoki meccs előtt Milos Konakov a sárga-feketék közösségi oldalán mondta el várakozásait.

– Azt gondolom, jól kihasználtuk a rendelkezésünkre álló 10 napot. Tudtunk rehabilitálni, de még mindig vannak kérdések az összeállítás során. Nem fogunk kapkodni, viszont, akik pályára lépnek, 100%-os állapotban lesznek. A legjobbunkat nyújtva akarjuk kiszolgálni szurkolóinkat – fogalmazott a Falco mestere.

A Falco – Alba Fehérvár meccsen 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!